Fotbalisté na Teribear běhu Nadace Terezy Maxové
Klub

Fotbalisté na Teribear běhu Nadace Terezy Maxové

Redakce

Teribear běh je v Česku populární charitativní akce pořádaná Nadací Terezy Maxové. Teribear „méďa hrdina" je hlavním symbolem projektu s desetiletou tradicí. Letos je jeho generálním partnerem již po páté Škoda Auto a.s. a ve středu 11. září 2019 se běžeckého happeningu v městském parku Štěpánka zúčastnili také hráči a trenéři FK Mladá Boleslav.

Výtěžek, který se skládá z dvacetikorunových příspěvků za každý uběhnutý kilometr každým účastníkem, putoval na podporu znevýhodněných dětí vyrůstajících v ústavních zařízeních ve Středočeském a Královéhradeckém kraji v oblasti vzdělávání a osobního rozvoje.
Na start běžeckého happeningu do mladoboleslavského parku Štěpánka ve středečním odpoledni dorazil mezi prvními maskot FK Mladá Boleslav Bolek a chvilku po něm trenér prvoligového mužstva Jozef Weber s nejzkušenější hráčskou dvojicí Marek Matějovský a Daniel Pudil, kteří za všechny fotbalisty předali Nadaci Tereze Maxové dar v podobě šeku na patnáct tisíc korun. Aktivně se do Teribear běhu zapojili například Jonas Auer, Ewerton, Petr Hampl, Jan Král, David Pech a žáci i dorostenci FK Mladá Boleslav z družstev U12, U13, U14, U15, U16, U17, U18 a U19.

Fanshop banner