Soupeř je pokořil za poločas
Klub

Soupeř je pokořil za poločas

Redakce

V pátém mistrovském utkání utrpěli boleslavští sedmnáctiletí dorostenci vysokou porážku od týmu SK Dynama České Budějovice. První branku inkasovali záhy po úvodním hvizdu, další tři pak v rozpětí pěti minut a pátou těsně před poločasovou přestávku. Po čtyřech změnách v sestavě se sice Boleslavští zlepšili v organizaci hry, ale na fyzicky vyspělejšího a herně vyzrálejšího soupeře tentokrát nestačili.

Do utkání vstoupili Budějovičtí hodně brzo vedoucí brankou. Ve 2. minutě nejprve zaútočili Boleslavští a jejich akci Gregor zakončil střelou do gólmana Lercha. Hráči Dynama podnikli okamžitě protiútok zleva a jejich zakončení boleslavský gólman Ulrich vytěsnil mimo konstrukci své branky.
Ve 3. minutě na centr z prvního rohového kopu naskočil před boleslavskou brankou jihočeský útočník Prášek a hlavou usměrnil míč do branky - 1:0.
V 8. minutě se boleslavský gólman Ulrich odvážně vrhl pod nohy budějovického útočníka a nohou vyrazil míč mimo branku. Rohovému kopu Dynama se Boleslavští ubránili. V 16. minutě Daniel Hradec vyslal do boleslavského brejku Kubáta, kterého uvnitř budějovické šestnáctky obránci zblokovali.
V 18. minutě po rohovém kopu Dynama boleslavská defenzíva první soupeřovo zakončení hlavou odrazila, ale Haisova dorážka již prošla do boleslavské branky - 2:0.
Ve 20. minutě přešli Budějovičtí přes boleslavského obránce Štěrbu a po Kaulfusově nepovedeném odkopu Hais zařídil hlavou další navýšení skóre - 3:0.
Netrvalo dlouho a budějovický útočník zkompletoval hattrick.
Ve 23. minutě Hais individuální akci završil obejitím gólmana Ulricha a střelou z úhlu zvýšil na 4:0.
Ve 27. minutě zblokovala defenzíva Dynama průnik Filipa Vlčka. Ve 30. minutě gólman Ulrich zmařil gólovou příležitost Dynama. Ve 34. minutě jihočeští obránci odehráli Štěrbovu standardku do zámezí a následnému rohu se pak ubránili. Ve 43. minutě obránci Dynama zblokovali kombinační akci Krále a Kubáta za cenu rohu, který rozehrál Zedníček a zakončil Kaulfus zblokovanou střelou.
Ve 44. minutě po centru budějovického útočníka Bílého završil jeho spoluhráč Prášek úspěšnou dorážkou poločasové skóre na 5:0.

Ve druhé polovině Boleslavští zlepšili organizaci hry a částečně eliminovali ofenzivní aktivitu domácích. Ve 49. minutě zaútočil zleva Gregor a přes Petra Hradce míč putoval ke Svobodovi, na jehož centr v budějovické šestnáctce nikdo z boleslavských spoluhráčů nedosáhl. V 56. minutě Haisovu střelu z úhlu gólman Ulrich snadno pokryl. V 62. minutě při největší boleslavské šanci po Soukupově centru Petr Hradec z dobré pozice ani natřikrát nedostal míč do budějovické branky.
V 67. minutě útočník Dynama Hais vystihl pomalou boleslavskou přihrávku gólmanovi Ulrichovi, kterého obešel a snadno přidal svůj čtvrtý gól, jímž zvýšil budějovické vedení na 6:0.
V 75. minutě gólman Ulrich vychytal Práškovo zakončení. V 80. minutě se po Zedníčkově přetažené standardce neprosadil Gregor v souboji s obránci Dynama. V 85. minutě boleslavský gólman Ulrich vychytal dvě soupeřova nebezpečná zakončení. V 90. minutě utkání ukončil budějovický Trmal nepřesnou střelou.

Boleslavský trenér Jaroslav Machač byl hodně rozmrzelý: „První půli jsme předvedli herní i výsledkový průšvih. Brzy jsme inkasovali a v rozmezí od osmnácté do třiadvacáté minuty jsme inkasovali další čtyři branky a bylo po utkání. A to mě štve nejvíc. Prohrát můžeme, ale ne se vzdávat. Ano, soupeř byl lepší, fyzicky vyspělejší a herně nad námi, ale nepřestat prát se za své jméno a jméno klubu nesmíme nikdy. Podlehli jsme síle soupeře, přijmuli jeho herní nadvládu a utkání se jen zúčastnili."

Sestava SK Dynamo České Budějovice U17: Lerch - Kolář, Bartizal, Brabec, Bednář - Hák (61. Bříza), Šimeček - Bílý (67. Trmal), Krch, Hais (74. Vančura) - Prášek.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Ulrich - Daniel Hradec (46. Holakovský), Kaulfus, Vinický, Štěrba (46. Soukup) - Filip Vlček (46. Chalupník), Zedníček - Kubát, Král (68. Černý), T. Gregor - Barratt (46. Petr Hradec).

Branky: 18., 20., 23. a 67. Hais, 3. a 44. Prášek

ŽK: Bílý, Brabec

Rozhodčí: Cichra - Kubr, Tůma

Fanshop banner