Emoce příjemné pro Webera a horší pro Svědíka
Klub

Emoce příjemné pro Webera a horší pro Svědíka

Redakce

Konečný nerozhodný výsledek a dělba bodů mezi slováckými a boleslavskými fotbalisty podpořily výron emocí především ve slováckých řadách. Trenéři obou týmů se však před novináři krotili a skončený zápas hodnotili víceméně věcně s důrazem na přednosti a nedostatky svých svěřenců.

„Byli jsme svědky v úmorném počasí atraktivního souboje, který skončil zaslouženou remízou po nervózním průběhu," zahájil své vystoupení před žurnalisty boleslavský kouč Jozef Weber. „V prvním poločase nebyla naše finální část dobrá a prohrávali jsme zaslouženě, druhý poločas jsme pozměnili rozestavením a nasazením vysokých hráčů. Musím zmínit soupeřem neproměněnou a naším brankářem zlikvidovanou penaltu, neboť prohrávat o dva góly by bylo pro nás složitější." Novináři se boleslavského trenéra ptali, jak vnímal a zda podléhal nervózní atmosféře panující ve slovácké fotbalové aréně především v druhém poločase i bezprostředně po závěrečném hvizdu. „Na můj vkus bylo při utkání až moc emocí. Do Uherského Hradiště jezdím rád, je tady vždy vybičovaná atmosféra, nehraje se tady lehce, a proto nás remíza těší, přiznám se, že už jsem v ní přestával věřit. Emoce to byly pro mě příjemné a pro Martina Svědíka, se kterým jsme kamarádi, asi horší," odvětil Jozef Weber.

Slovácký trenér Martin Svědík slova boleslavského kolegy potvrdil: „Pro mě je hodnocení těžké. Zápas, který byl opatrný v prvním poločase z obou stran, jsme měli rozhodnout v náš prospěch, od vedoucího gólu jsme byli lepším celkem a je škoda že jsme ve druhém poločase nevyužili velké šance, to znamená penaltu, Petrželovu akci, kdy byl sám před gólmanem, a v závěru útok tří proti jednomu. Byli jsme potřebně bojovní i agresivní a je škoda, že jsme nechali soupeře vyrovnat v závěrečné minutě. Druhý poločase se mně nelíbil, každý zákrok rozhodčí otáčel ve prospěch Boleslavi. Podle mě jsme ztratili dva body."

Fanshop banner