Mladší žáci Mladé Boleslavi se skvěle prezentovali na mezinárodním turnaji v Polsku
Klub

Mladší žáci Mladé Boleslavi se skvěle prezentovali na mezinárodním turnaji v Polsku

Redakce

Mladší žáci kategorie U12 se o minulém víkendu představili na prestižním a skvěle obsazeném turnaji v Polsku. V sobotním dopoledni byli nalosováni do skupinu s belgickým Genkem, finským týmem FC Vaanta a nejlepšími polskými akademiemi včetně výběru Polska kategorie U12. V sobotu se odehráli zápasy ve skupinách po osmi, kdy do finálové Champions league postoupili pouze tři nejlepší týmy. Před kluky tak byl těžký úkol. Kluci se však prezentovali velmi dobrým kombinačním fotbalem, kdy za každých okolností, chtěli hrát svou hru a chtěli předvádět týmové kombinační schopnosti. Kluci nakonec zvládli postup z prvního místa pouze s jednou porážkou od pozdějšího vítěze Slask Wroclav.

FKMB - Stadion Slaski 3:1 (branky: Uhlík, Klement, Vynikal)
FKMB - Výběr Polska U12 1:0 (branka: Fabian)
FKMB - KRC Genk 1:0 (branka: Magada)
FKMB - Lech Poznaň 3:2 (branky: Magada, Mašek, Klement)
FKMB - Vaanta 2:1 (branky: Uhlík, Magada)
FKMB - Slask Wroclaw 2:3 (branky: Kaulfus, Uhlík)
FKMB - PZPN Katowice 2:1 (branky: Uhlík, Magada)

V nedělním odpoledni na kluky čekal slavný Hajduk Split, Legia Varšava a velmi silný tým Kyjeva. Neděli kluci začali velmi smolnou porážkou s Hajdukem Split. Následně ve velmi vyrovnaných zápasech remizovali s Legií a Kyjevem, což znamenalo finální boj o 7 - 8. místo. V tom kluci s jistotu porazili další velmi silný polský GAK Gdaňsk a skončili na výborném 7. místě. Pro většinu kluků byla toto první konfrontace s takto silnými týmy a je vidět, že se kluci neztratili ani v takto silné konkurenci. Kluci i trenéři si zaslouží poděkování za výbornou prezentaci klubu. Současně dík patří i rodičům, kteří kluky dva dny vytrvale podporovali.
FKMB - Hajduk Split 0:1
FKMB - Legia Varšava 1:1 (branka: Magada)
FKMB - Kyjev 0:0
O 7. místo FKMB - Gdaňsk 2:0 (branky: Magada, Klement)

FK Mladá Boleslav na turnaji reprezentovali Filip Černý, Štepán Fabián, Tomáš Horák, Filip Juranka, Petr Kaulfus, Tomáš Klement, Florian Mašek, Maxim Magada, Michal Uhlík, Šimon Vynikal. Trenéři Zdeněk Bělík a Roman Magada.

Fanshop banner