První prohra v novém soutěžním ročníku
Klub

První prohra v novém soutěžním ročníku

Redakce

Pro první porážku v ČFL si mladoboleslavské béčko dojelo do východočeského městečka v podhůří Orlických hor. Jediný boleslavský gól dal stoper Král. Nejbližší střetnutí o třetiligové body FK Mladá Boleslav B - Slovan Velvary se hraje v sobotním dopoledni 31. srpna od 10,30 hodin.

Na začátku prvního poločasu už ve 3. minutě kopali Ústečtí první roh, ale bez efektu. Na protější straně hřiště o tři minuty později se marně pokoušel o koncovku boleslavský Král. V příštích minutách byli mírně aktivnější boleslavští fotbalisté, ale bez gólového efektu. Naopak Ústečtí svoji první vážnou šance proměnili.
V 18. minutě trestný kop téměř od půlící čáry sice brankář Mikulec vyběhnutím z branky bezmála na hranici šestnáctky odboxoval, ale jen k ústeckému Langerovi, jehož nezdařený střelecký pokus Jakub Chleboun usměrnil do opuštěné branky - 1:0.
Ve 22. minutě si ústecký brankář poradil s Ewertonovou střelou. Ve 33. minutě Boleslavští promarnili rohový kop. Mírná boleslavská herní převaha k vyrovnání nevedla a tak k poločasovému oddychu odešli aktéři za těsného vedení týmu Ústí nad Orlicí.

Do druhého poločasu vstoupil lépe boleslavští fotbalisté, neboť pět minut po změně stran srovnali skóre.
V 50. minutě se po rohovém kopu ráznou hlavičkou prosadil boleslavský stoper Jan Král - 1:1.
Za nerozhodného stavu se oba týmy snažily strhnout vedení na svoji stranu. Skoro pět set přítomných diváků sledovalo oboustranně ofenzivní a důrazný fotbal.
V 68. minutě po ústeckém trestném kopu rozehraném podle levé postranní lajny a následném centru před boleslavskou branku se opět trefil Jakub Chleboun - 2:1.
Podruhé už Boleslavští soupeřův náskok nestáhli, i když ve zbývajících dvaceti minutách snahu měli. Žádný útok však do úspěšné koncovky nedotáhli a tak se museli smířit s první prohrou v aktuálním mistrovském ročníku ČFL.

Sestava TJ Jiskra Ústí nad Orlicí: Jeřábek - Skalický, Jakub Chleboun, Patrik Chleboun, Langer - Nágl (89. Abrahams), Špatenka, Falta (64. Pazdera), Souček, Habrman (87. Kopecký) - Mayer (70. Grepl).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Hašek, Král, Tataev (46. Yerkhov), Komma - Hampl, Komárek, Dib (74. Moravčík), Ewerton - Provazník (81. Majer), Wágner.

Góly: 18. a 68. Jakub Chleboun - 50. Král

ŽK: Tataev, Wágner, Provazník, Ewerton, Pechanec (trenér)

Rozhodčí: Benedikt - Dujsík, Němec

Diváků: 490

Fanshop banner