Po pohárovém vyřazení je ligová prohra druhou hořkou pilulkou v krátké době
Klub

Po pohárovém vyřazení je ligová prohra druhou hořkou pilulkou v krátké době

Redakce

I bez ofenzivních trumfů Komlichenka s Mešanovičem připravil trenér Jozef Weber boleslavský tým na ligový duel dobře, neboť po většinu herního času jabloneckého soupeře kombinačně přehrával. Ke spokojenosti však chybělo proměnění více než jedné z mnoha šancí.

„Po vyřazení z předkola Evropské ligy je prohra v Jablonci pro nás další hořká pilulka," povzdechl si Jozef Weber na úvod hodnocení ligového duelu Jablonec - Boleslav 2:1. „I když jsme prohráli, musím říct, že mužstvo podalo dobrý výkon, ale prohráli jsme kvůli neproměňování šancí. Přiznám se, že jsem měl obavy, jak ligové utkání na soupeřově hřišti zvládneme, ale i když výsledek není příznivý, tak máme týden na to dát se do kupy a pokud budou hráči podávat podobné výkony, nemám o mužstvo obavy."
Bylo složitější než jindy motivovat tým po evropském zklamání?
„Nebylo to snadné. V pátek byla viditelná skepse nejen na hráčích, ale v prostředí celého klubu, i já jsem byl hodně zklamaný."

Velezkušený jablonecký kouč Petr Rada zdůraznil, že má velkou radost z toho, že jeho mužstvo zvládlo dva domácí zápasy za sebou vítězně, když po Opavě přemohlo i Boleslav. „Jsem rád, že jsme vyhráli nad týmem, který má aktuálně nejlepší formu z celé naší ligy. Věděli jsme, že s Boleslaví to bude hodně těžké utkání a my ho zvládli, protože jsme dali dvě branky. Hráče jsem o přestávce upozorňoval, aby do druhé půle vstoupili aktivně, avšak Boleslav nás přitlačila. A když jsme její tlak přečkali, dali jsme druhý gól po nacvičeném signálu, což je proti Boleslavi umění, její hráči jsou na to dobře připravení. V závěru se Boleslav dostala do zápasu kontaktním gólem a my promarnili dvě šance, když soupeř vrhnul všechno do útoku. Jsem rád, že jsme zápas dovedli do vítězného konce, i když se štěstím, proti týmu, který má tak výbornou formu," pravil Petr Rada.

Fanshop banner