Devatenáctiletí dorostenci ostravským protivníkům nestačili
Klub

Devatenáctiletí dorostenci ostravským protivníkům nestačili

Redakce

Ve druhém mistrovském utkání nové ligové sezóny boleslavští starší dorostenci vysoko prohráli s Ostravou, jejíž hráči byli pohyblivější, jistější a přesnější na míči a především střelecky produktivnější.

První poločas začali boleslavští dorostenci velmi mizerně. Než se rozkoukali, tak prohrávali.
Už ve 2. minutě první ostravský útok zakončil kapitán slezského družstva Martiník gólově - 0:1.
Boleslavští viditelně znervózněli a pořádně si nepřihráli. Ve 12. minutě získali výhodu trestného kopu, který rozehrál z levé strany přetaženým centrem Michal Mašek na svého bratra Lukáše a ten u vzdálenější tyče tísněn obráncem hlavičkoval nepřesně. Ve 14. minutě byli Boleslavští blízko vyrovnání, ale Veličkův centr z pravé strany na malém vápně minul Stránský a u zadní tyče Lukáš Mašek dorážku nezvládl.
V 15. minutě ostravský Wojatschke individuálně pronikl z pravé strany do boleslavského vápna a elegantním přelobováním brankáře Lichtenberga zvýšil ostravské vedení na 0:2.
Ostravští byli při chuti a zanedlouho přidali třetí gól.
V 19. minutě na ostravský rohový kop vyskočil nejvýše ostravský stoper Tamajka a nikým nebráněný hlavou snadno skóroval - 0:3.
Ve 23. minutě trestný kop Lukáš Mašek poslal přes zeď těsně vedle levé ostravské tyče. Přestože Ostravští polevili, tak v předposlední minutě poločasu se Zálešák dostal ke střelbě z necelých patnácti metrů a boleslavský gólman míč zkrotil až nadvakrát.

Druhý poločas měl podobný začátek jako první.
Ve 49. minutě se Barkov parádně uvolnil mezi třemi boleslavskými obránci a pádil sám na branku, načež sólo ukončil přízemní střelou podle Lichtenberga k levé tyči - 0:4.
V 52. minutě Barkov opět utekl boleslavské obraně, tentokrát proti němu vyběhl Lichtenberg a jím zblokovaný míč před brankovou lajnou odkopl Lazarchuk. Ostravští jistou kombinační hrou kontrolovali dění na hřišti a v závěrečné čtvrthodince přidali bez větší námahy ještě další dva góly.
V 76. minutě po rohovém kopu Barkov od bližší tyče hlavou zvýšil na 0:5.
Boleslavští se marně snažili o zmírnění prohry. V 78. minutě Nykodým útok z pravé strany završil tvrdou střelou, kterou gólman Netolička srazil do rohu. V předposlední minutě zaútočili Stránský s Lukášem Maškem, ale výtečně časovanou Stránského přihrávku na rozběhnutého spoluhráče posoudili rozhodčí jako ofsajdovou a boleslavskou šanci v zárodku zarazili. Poslední záznam do zápasové statistiky provedli Ostravští.
V 90. minutě Wojatschke pobíhal po hranici boleslavské šestnáctky tam a zpátky za přihlížení protihráčů tak dlouho, až si našel prostor ke střelbě a levačkou se trefil k levé tyči - 0:6.
Vzápětí po šestém gólu v boleslavské brance sudí Hocek utkání ukončil.

Komentář trenéra boleslavských dorostenců Martina Mrvíka byl smířlivý: „Po celé utkání byl soupeř lepším týmem a jednoznačně dominoval ve všech činnostech na hřišti. Je třeba vysokou porážku přijmout a využít do tréninkového procesu pro následné zlepšování. Z našeho týmu jsem viděl na hřišti pouze dva hráče, kteří se dokázali soupeři herně vyrovnat a to byl Lukáš Mašek a Vojtěch Stránský."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Velička, Vostřel, Pechanec (21. Lazarchuk), Novotný - Havlina (74. Ciolek), Snížek, Michal Mašek, Pánek (53. Nykodým) - Lukáš Mašek, Stránský.

Sestava FC Baník Ostrava U19: Netolička - Zálešák, Tamajka, Harušťák, Sotorník - Boháč (79. Jaroň) - Wojatschke, Drozd, Martiník (70. Smékal), Knedla (61. Konečný) - Barkov.

Góly: 15. a 90. Wojatschke, 49. a 76. Barkov, 2. Martiník, 19. Tamajka,

ŽK: Michal Mašek, Havlina - Knedla

Rozhodčí: Hocek - Vokoun, Gerhardt

Diváků: 85

Fanshop banner