Ve čtvrtek se Boleslav střetne s nejslavnějším rumunským klubem
Klub

Ve čtvrtek se Boleslav střetne s nejslavnějším rumunským klubem

Redakce

Odvetné utkání třetího předkola Evropské ligy FK Mladá Boleslav - FCSB se hraje ve čtvrtek 15. srpna 2019 od 19 hodin v mladoboleslavské Lokotrans Aréně. První duel těchto soupeřů hraný v rumunském Giurgiu skončil bezgólovou remízou a tak mají oba soupeři stejně blízko či daleko k postupu do play off proti portugalskému Vitória SC Guimaraes.

Podle průběhu prvního střetnutí v Giurgiu, v němž Boleslav byla lepší v prvním poločase a FCSB nebezpečnější po přestávce, což potvrdil v 83. minutě Pantiru nastřelením břevna, a především po remíze 0:0 nemá česko-rumunský souboj vyloženého favorita. Bukurešťský tým s obrovskými mezinárodními zkušenostmi, silným ekonomickým zázemím a v sestavě s několika velmi schopnými fotbalovými osobnostmi je na tom v rumunské Lize I v horším postavení, než Boleslavští v české lize.

FK Mladá Boleslav ve FORTUNA:LIZE dosud hrála jen čtyři zápasy (duel v Teplicích byl odložený na dosud neznámý termín) a v aktuálním ligovém pořadí je na páté příčce ze šestnácti účastníků. Přehled dosud odehraných ligových utkání:
FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:0
Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav 3:0
FK Mladá Boleslav - SFK Opava 4:1
FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 4:3

V aktuální tabulce rumunské Ligy I, kterou hraje čtrnáct týmů, je FCSB desátý, když z pěti mistrovských utkání vyhrál pouze jedno. Přehled dosud odehraných ligových utkání:
FCSB - FC Hermannstadt 4:3
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - FCSB 0:0
FCSB - FC Botosani 0:2
FC Astra Giurgiu - FCSB 2:1
FCSB - FC Voluntari 1:3

Druhým předkolem Evropské ligy prošel boleslavský tým přes kazašský FC Ordabasy Shymkent bez prohry a rumunské mužstvo FCSB přes arménský Alashkert Jerevan FC po jasné venkovní výhře a nečekané domácí porážce.

Statistika 2. předkola Evropské ligy
Čtvrtek 25. července 2019: FK Mladá Boleslav - FC Ordabasy Shymkent 1:1 (Komlichenko - Mehanovic)
Čtvrtek 25. července 2019: Alashkert Jerevan FC - FCSB 0:3 (Tanase, Cristea, Coman)
Čtvrtek 1. srpna 2019: FC Ordabasy Shymkent - FK Mladá Boleslav 2:3 (Schetkin, Diakhate z penalty - Matějovský, Komlichenko z penalty, Mešanovic)
Čtvrtek 1. srpna 2019: FCSB - Alashkert Jerevan FC 2:3 (Tanase z penalty, Coman - Marmentini 2, Galvao)

Úspěšnější tým z česko-rumunského souboje FK Mladá Boleslav - FCSB se pravděpodobně střetne s portugalským klubem Vitória SC Guimaraes, který v prvním zápase vyhrál 3:0 na hřišti lotyšského Ventspilsu a ve čtvrteční domácí odvetě se očekává, že si postup do play off Evropské ligy bez větších komplikací pohlídá.

Fanshop banner