Viděli jsme nadstandardní ligový fotbal, shodli se trenéři
Klub

Viděli jsme nadstandardní ligový fotbal, shodli se trenéři

Redakce

A jistě s trenéry souhlasili i přítomní diváci, kteří tribuny mladoboleslavské Lokotrans Arény zaplnili. S konečným výsledkem FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 4:3 byl spokojenější boleslavský trenér a samozřejmě i příznivci boleslavského mužstva.

„Na naše poměry jsme viděli skvělou podívanou s opakovaným dotahováním Sparty a naším odskakováním ve skóre, dlouho jsem něco podobného neviděl," pravil boleslavský trenér Jozef Weber. Uznal, že Sparta byla zpočátku lepší. „Od pětatřicáté minuty jsme nabrali dech, o přestávce si řekli, že nesmíme hrát pasívně, a v druhém poločase byli dostatečně agresivní a neúnavní v presinku, čímž jsme se prosadili do opakovaných vedení. Přiznávám se, že v závěru za stavu tři tři jsem remízu bral, ale přišla naše čtvrtá fantastická branka," dodal Jozef Weber, jenž se na závěr svého hodnocení výhry nad Spartou neubránil prohlášení: „Pro Mladou Boleslav to bylo určitě fantastické fotbalové představení."

Sparťanský trenér Václav Jílek i přes rozmrzelost ze ztráty tří bodů pochválil úroveň utkání: „Bylo to nadstandardní ligové utkání ve výborné kulise zásluhou obou soupeřů." Za největší slabinu sparťanského týmu označil individuální chyby a připustil, že na prohře v Boleslavi se podílela taktická nevyspělost současného týmu. „Nějakým způsobem hrajeme, jsme nebezpeční, vytváříme si dost brankových příležitosti, ale děláme triviální chyby. Nemůžeme být úspěšní, když neodstraníme individuální triviální chybování. Gólů, kterých dostáváme přes pozice stoperů, je velké množství a to je naprosto zásadní problém." K výkonu Mladé Boleslavi řekl: „Soupeř byl dobře připravený, byl agresivní v presinku a byl obrovsky efektivní."

Fanshop banner