Boleslav přemohla Spartu, Mešanovic dal hattrick, Budínský rozhodl v nastavení
Klub

Boleslav přemohla Spartu, Mešanovic dal hattrick, Budínský rozhodl v nastavení

Redakce

Vyprodané ochozy sledovaly kvalitní fotbal, jaký od profesionálních hráčů fanoušci očekávají v každém střetnutí. Boleslav v konfrontaci se Spartou byla stále o krok blíže k vítězství, které si zasloužila, neboť v průběhu devadesáti minut třikrát vedla, a když soupeř krátce před koncem potřetí vyrovnal, tak v nastaveném čase dala vítězný gól.

První poločas začal boleslavskou šancí. Ve 4. minutě Matějovský zachytil Kangovu rozehrávku a Boleslavští zaútočili ve třech proti dvojici obránců, ale po Matějovského přihrávce Mešanovič branku minul. V 7. minutě se v první sparťanské šanci ocitl Kozák, který nastřelil Šedu, navíc rozhodčí odmávali a odpískali ofsajd. Další nebezpečný atak Sparty zastavili stopeři Pudil s Takácsem. Na konci úvodní čtvrthodinky v souboji s Fulnekem zahrál Štetina rukou nedaleko koncové čáry a rozhodčí Franěk až po zhlédnutí videa nařídil penaltu v boleslavský prospěch.
V 17. minutě Mešanovic pokutovým kopem při zemi k pravé tyči otevřel skóre zápasu - 1:0.
V příštích minutách Sparta zatlačila Boleslav k Šedově brance, ale vyrovnat se jí ještě nepovedlo. Boleslavští přežili i dvouminutové oslabení při ošetřování Pudila po krvavém hlavičkovém souboji s Kozákem. Ve 24. minutě Kozákovi v poslední možné chvíli znemožnil střelbu Túlio.
Ve 29. minutě první sparťanský roh rozehrál Karlsson a od bližší ke vzdálenější tyči Hancko hlavou vyrovnal - 1:1.
Pět minut po vyrovnání Karlssonova bomba o půl metru minula boleslavskou branku.
Ve 38. minutě Bucha ze středu hřiště přihrál na pravou stranu Matějovskému a z jeho přízemní přihrávky Mešanovic bez přípravy k pravé tyči vrátil Boleslavi vedení - 2:1.
Ve 44. minutě po Túliově přihrávce Mešanoviče v šanci zastavil Costa jen za cenu rohu.

Druhý poločas fotbalovou kvalitou za prvním nezaostal, předčil ho však dramatičností především v závěrečných minutách. Sparta přežila Túliovo zakončení po Matějovského rohu, Boleslav odvrátila Kangův roh zásluhou Wágnerovy hlavičky od bližší tyče. V 60. minutě se po Kangově hlavičce probil za boleslavskou obranu Kozák, ale z necelých deseti metrů přestřelil branku. O necelých pět minut později po Plavšičově rohu Costa hlavičkoval nepřesně. V 71. minutě Matějovského roh od sparťanské branky odhlavičkoval Costa jen k Buchovi a ten střílel těsně vedle.
V 74. minutě pátý sparťanský roh rozehrál Trávník a v chumlu hráčů na hranici brankoviště nejvýše vyskočil Tetteh a hlavou srovnal na 2:2.
Nerozhodné skóre vydrželo sotva šedesát sekund.
V 75. minutě Matějovský založil boleslavskou akci, v jejímž finále Bucha uvolnil Mešanoviče a ten křížnou ranou, která se od pravé tyče odrazila do sítě, nedal Nitovi šanci - 3:2.
V 78. minutě Hancko trestným kopem zamířil těsně nad boleslavskou branku. V této fázi zápasu byla Sparta ofenzivně aktivnější, ale Boleslavští organizovaně bránili a nenechávali se zatlačit k brance. Přesto potřetí o těsné vedení přišli.
V 87. minutě dlouhý centr z pravé strany usměrnil hlavičkující Kozák do boleslavské sítě - 3:3.
Minutu po vyrovnání Haškovu bombu s obtížemi Šeda vyrazil. Když čtvrtý rozhodčí ukázal, že se utkání prodlouží o čtyři minuty, očekávaly zaplněné ochozy, že si hráči obou týmů remízu pohlídají. Boleslavský kouč Weber poslal na hřiště místo znaveného Matějovského, jehož diváci vyprovodili uznalým potleskem, Budínského, který se o dvě minuty později stal hrdinou okamžiku.
V nastavení Boleslavští zaútočili zleva a Mešanovic na dvakrát poslal oblouček před sparťanskou branku, kde se před zkamenělým Nitou zjevil Budínský a doklepl míč do branky - 4:3.
Takové vyvrcholení ligového fotbalu se nedá popsat slovy, to se musí vidět na vlastní oči. Kdo nebyl v neděli v Mladé Boleslavi na fotbale, může jen litovat, že přišel o mimořádnou podívanou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio - Hubínek - Fulnek (83. Ladra), Matějovský (90. Budínský), Bucha - Mešanovic, Wágner (63. Jakub Klíma). Mimo jsou zranění Komlichenko, Wiesner, Jiří Klíma

Sestava AC Sparta Praha: Nita - Sáček, Costa, Štetina, Hancko - Krejčí - Karlsson (46. Hašek), Kanga (61. Tetteh), Trávník, Plavšič - Kozák.

Góly: 17., 38. a 75. Mešanovic, 90. Budínský - 29. Hancko, 74. Tetteh, 87. Kozák

ŽK:Mešanovic - Hašek

Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Vlasjuk

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner