Ligové utkání Boleslavi v Teplicích je odložené
Klub

Ligové utkání Boleslavi v Teplicích je odložené

Redakce

Utkání 4. kola české FORTUNA:LIGY FK Teplice - FK Mladá Boleslav se neodehraje v původním termínu, kterým byla neděle 4. srpna 2019. Dohodly se na tom oba kluby i Ligová fotbalová asociace. Důvodem je opozdilý návrat mladoboleslavského týmu z Kazachstánu po odehrání odvety druhého kola Evropské ligy. O náhradním termínu ligového utkání se kluby domluví po návratu boleslavských fotbalistů do Česka.

Původně měla mladoboleslavská fotbalová výprava odletět z jihu Kazachstánu bezprostředně po skončení duelu FC Ordabasy Shymkent - FK Mladá Boleslav, čili před čtvrteční půlnocí. Letadlo se však brzo po startu muselo kvůli závadě na navigaci navrátit do Shymkentu. Fotbalisté s doprovodem se vrátili na hotel a odletěli ze Shymkentu až na druhý pokus s předpokládaným příletem do Prahy v pátečním podvečeru 2. srpna.
Proto představitelé mladoboleslavského klubu požádali o odložení prvoligového utkání FK Teplice - FK Mladá Boleslav z původního termínu v neděli 4. srpna na pozdější termín. „Vyšli jsme vstříc Mladé Boleslavi při žádosti o odložení, protože chápeme obtíže, které ji postihly. V rámci toho, že hned ve čtvrtek je čeká další utkání Evropské ligy, tak jde také o pohárový koeficient pro celý český fotbal," vysvětlil pochopení pro odložení zápasu manažer marketingu a public relations FK Teplice Martin Kovařík.
„Představitelům Ligové fotbalové asociace a FK Teplice velmi děkujeme za konstruktivní přístup k řešení naší situace, do které jsme se bez našeho přičinění dostali v souvislosti s utkáním druhého předkola Evropské ligy v Kazachstánu," reagoval na operativně zvládnutou dohodu o odložení prvoligového utkání prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek. „Osobně jsem po telefonu mluvil s trenérem Stanislavem Hejkalem a děkuji mu za pochopení naší mimořádné situace a vstřícnost k našemu požadavku na odložení ligového utkání," uvedl mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

Fanshop banner