Mizerné vstupy do zápasu nedají trenérovi spát
Klub

Mizerné vstupy do zápasu nedají trenérovi spát

Redakce

Myšlenky nad důvody opakovaně nepovedených vstupů boleslavského mužstva do ligového zápasu, tak jak fotbalisté předvedli ve vršovickém Ďolíčku s Bohemians i doma proti Opavě, trenérovi Jozefu Weberovi podle jeho vlastních slov budou rušit spánek přinejmenším jednu noc.

„Vítězství nad Opavou vypadá jednoznačně, ale jednoznačné nebylo," začal Jozef Weber hodnocení domácí výhry nad slezským protivníkem 4:1. Boleslavští brzo obdrželi gól, ale do přestávky vývoj otočili a zápas potom dovedli do jasné výhry. „K začátku se mi nechce mluvit, až se z toho snad trochu vyspím, tak si k tomu něco řeknu v kabině. Špatně jsme začali na Bohemce a i doma proti Opavě. Po inkasovaném gólu padla na mužstvo deka a tak jsem musel do toho ještě před pauzou vstoupit, což dělám nerad," svěřil se Jozef Weber a zdůraznil, že špatný herní projev mužstva nebyl jen záležitostí těch dvou hráčů, které vystřídal. „Byl jsem rád, že jsme skóre stihli obrátit do poločasu. Mám samozřejmě radost, že jsme se střelecky našli, protože v poslední době jsme moc gólů nestříleli. A je dobře, že čtyři góly dali i jiní hráči, než Komlichenko, abychom jako tým byli méně čitelní." Jozef Weber připustil, že čtyři nastřílené góly Opavě, která ve dvou úvodních ligových mistrácích udržela čisté konto, by mladoboleslavským fotbalistům měly zlepšit náladu před náročnou cestou do Kazachstánu a ještě náročnější odvetou druhého předkola Evropské ligy na hřišti FC Ordabasy Shymkent.

Opavský trenér Ivan Kopecký prohlásil, že z úvodních třech ligových zápasů nové sezóny podalo jeho mužstvo nejlepší výkon právě proti Boleslavi (Opava vyhrála v Českých Budějovicích 1:0 i doma nad Příbramí 1:0, v Mladé Boleslavi prohrála 1:4). „Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání pěknou brankou a celý poločas se nám vydařil. Soupeř po půlhodině prostřídáním oživil hru a z ničeho nám dal dvě branky, ta do šatny padnout neměla. Druhý poločas jsme dostali smolnou branku, to byla škoda, protože jsme před tím měli tři situace ke skórování my. Soupeř byl produktivnější a důraznější v šestnáctce a to rozhodlo. Nepodali jsme špatný výkon, ale jestliže si proti Boleslavi vytvoříme šest šancí a je z nich jenom jeden gól, tak to je málo," pravil Ivan Kopecký, který litoval, že se Opavě nepodařilo z Boleslavi odvézt alespoň jeden bod.

Fanshop banner