V konfrontaci s dospělými obstáli herně, nikoliv však střelecky
Klub

V konfrontaci s dospělými obstáli herně, nikoliv však střelecky

Redakce

Šesté přípravné utkání, tentokrát v rámci soustředění v Janských Lázních, boleslavští dorostenci prohráli nejtěsnějším výsledkem s divizním mužstvem dospělých, když v prvním poločase své šance neproměnili a jediný gól inkasovali čtvrt hodiny před koncem.

Utkání začalo navzdory letnímu vedru v dobrém tempu, ve kterém aktéři vydrželi hrát po celých devadesát minut. Už v 11. minutě boleslavští dorostenci propásli příležitost ke skórování, když po dlouhém Lichtenbergově výkopu, na který trutnovský stoper nedoskočil, Havlina ze slibné pozice hlavičkoval vedle branky. Ve 20. minutě si se střelou Michala Maška z dvaceti metrů do středu branky poradil trutnovský brankář bez větších problémů. Ve 25. minutě v závěru hezké boleslavské kombinace Havlina soupeřovu branku přestřelil.
Ve 30. minutě za Coňkovo podražení protihráče rozhodčí nařídil pokutový kop, jehož směr gólman Lichtenberg vystihl a nedůraznou střelu chytil.
Ve 35. minutě trutnovský brankář vychytal šanci Stránského.

Po změně stran se nadále pokračovalo půl hodiny za bezgólového stavu. V 57. minutě odkop od boleslavského vápna Stránský prodloužil hlavou na rozběhnutého Havlinu, jehož střelu trutnovský brankář vyrazil. V 58. minutě po akci z levé strany Veličkův míč skákal po trutnovské brankové čáře, ale bohužel nikdo z boleslavských dorostenců se nedostal k dorážce. V 67. minutě po centru z pravé strany zakončoval trutnovský útočník nebezpečnou akci do dobře připraveného brankáře Kocmicha. V 70. minutě po rychlém boleslavském protiútoku se dostal do gólovky Nykodým, ale střílel kousek vedle soupeřovy branky.
V 75. minutě využili Trutnovští mírnou výškovou převahu a hlavou vstřelili jedinou branku utkání, když po centru z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči osamocený hráč Trutnova - 1:0.
V 78. minutě hezkou boleslavskou akci z pravé strany zakončoval opět Nykodým z dobrého postavení uvnitř pokutového území, tentokrát se vyznamenal brankář Trutnova povedeným zákrokem. V 84. minutě boleslavský gólman Kocmich bezpečně kryl zakončení trutnovského útočníka. V 86. minutě Trutnovští nakrátko rozehráli roh a po následném centru akci zakončili nastřelením břevna.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík litoval promarněných šancí: „Hrálo se dobré utkání v dobrém tempu. První poločas jsme byli lepším týmem a více drželi míč. Bohužel jsme nedokázali dotáhnout některé slibné akce do zdárného konce. Druhý poločas byl zase lepší soupeř a v závěru nakonec vstřelil vítěznou branku. I přes porážku mám z našeho herního výkonu dobrý pocit. Zaznamenal jsem několik prvků, které dokázali hráči z tréninkového procesu přenést do utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg (60. Kocmich) - Nykodým, Bárta (60. Lazarchuk), Coňk (60. Šmejda), Velička (60. Ciolek) - Pažout (60. Kadlec), Vostřel (60. Kohout), Michal Mašek (60. Jarschel), Sita (75. Vostřel) - Havlina, Stránský (60. Svoboda).

Fanshop banner