Béčko přemohlo divizní Horky
Klub

Béčko přemohlo divizní Horky

Redakce

Za boleslavské béčko si zahrála pětice hráčů z prvoligového kádru, tři z nich se prosadili gólově a přispěli tak k vítězství proti houževnatému diviznímu soupeři. Nejbližší dvě přípravná utkání FK Mladá Boleslav B hraje opět proti divizním soupeřům, ve středu 24. července od 18 hodin na hřišti mladoboleslavské fotbalové akademie proti SK Aritma Praha a v sobotu 27. července od 10 hodin v areálu Městského stadionu proti SK Český Brod.

Houževnaté horecké mužstvo kladlo nečekaně tuhý odpor a výsledkem bylo, že šlo do vedení v 15. minutě po krásně trefeném přímém kopu Mynářem - 0:1.
Teprve potom Boleslavští pochopili, že nemůžou podcenit žádnou protivníkovu útočnou situaci. Přidali na pohybu, zrychlili kombinaci a vypracovali si i šance. Tu první připravil zkušený Wágner benjamínkovi Pechovi.
Ve 20. minutě po nezištné Wágnerově přihrávce Pech snadno vyrovnal do opuštěné branky Horek - 1:1.
Pět minut po vyrovnání boleslavský Komárek překvapil nečekanou střelou horeckého brankáře Truksu - 2:1
.
Před přestávkou se do střeleckých příležitostí dostávali především boleslavští fotbalisté Ewerton, Hampl a Klíma.
Ve 28. minutě po Wágnerově přihrávce zvýšil boleslavské vedení na 3:1 Ewerton, který dvě minuty před tímto gólem povedenou střelou těsně minul horeckou branku.

Ve druhém poločase dal trenér Milan Pechanec příležitost dalším osmi hráčům z aktuálního kádru dospělé rezervy. Boleslavský tým si nadále udržoval herní převahu a Horky se úspěšně bránily.
V 55. minutě po jednom z vydařených horeckých brejků Zikmunda nečekanou umístěnou střelou snížil na 3:2.
Ve zbývajících minutách se prosadili už jenom boleslavští fotbalisté.
Nejprve v 63. minutě Wágner zvýšil na 4:2 a o deset minut později se do střelecké pozice dostal Tvaroh a uzavřel skóre na konečných 5:2.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Hašek (60. Zmij), Jakub Klíma (46. Glockner), Kopa (46. Komma), Raschid (46. Zabilanský) - Hampl (60. Moravčík), Komárek (60. Tvaroh), Dib (46. Majer), Ewerton - Pech (46. Vejr), Wágner.

Branky: 20. Pech, 25. Komárek, 28. Ewerton, 62. Wágner, 73. Tvaroh - 15. Mynář, 55. Zikmunda.

Fanshop banner