Nechali se zaskočit agresivnějším protivníkem
Klub

Nechali se zaskočit agresivnějším protivníkem

Redakce

Na brzo inkasovaný gól Boleslavští nedokázali odpovědět, a když v závěru poločasu obdrželi další dva góly, bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto. Po změně stran si Bohemians nečekaně výrazné vedení snadno pohlídali, Boleslavští na překvapení vršovické obrany recept nenašli.

První poločas začali Bohemians zhurta a v úvodní desetiminutovce si vypracovali tři šance, z nichž tu první proměnili ve vedoucí gól.
Ve 4. minutě po Keitově kolmici do boleslavského vápna Vacek střelou podle Šedy otevřel skóre utkání - 1:0.
V 9. minutě po Vodhánělově centru Hronek z malého vápna netrefil boleslavskou branku a o minutu později po přesné Vodhánělově přihrávce se sám před Šedou ocitl Vaníček, ale jeho technické zakončení se mezi tyče nevešlo. V 16. minutě konečně zahrozili Boleslavští, ale Budínského přízemní centr proletěl soupeřovým brankovištěm, kam Mešanovič přiběhl pozdě. V příštích minutách Boleslavští promarnili dva rohové kopy. Bohemias obdobnou standardní situaci nevyužili ve 23. minutě. Přestože se častěji hrálo na vršovické polovině hřiště, tak v závěru poločasu dvakrát úspěšně své akce zakončili Bohemians.
Ve 41. minutě po Pudilově podražení Vodháněla trestný kop z dvaceti metrů Podaný poslal podle hráčské zdi do pravého horního růžku tak přesně a rázně, že Šeda nestačil zareagovat - 2:0.
Ve 43. minutě Podaný od levé postranní lajny přešel přes Fulneka a Wiesnera a jeho střelecký pokus z úhlu Hronek z malého vápna usměrnil do boleslavské sítě - 3:0.

První dějství skončilo jasným vedením Bohemians, na kterém se po přestávce už nic nezměnilo.

Ve druhém poločase se sice většinou hrálo na polovině Bohemians, ale bez efektu v boleslavský prospěch. Kolem 58. minuty Boleslavští promarnili dva rohové kopy. V 66. minutě za Mešanovičovou přihrávkou spěchal Wiesner, ale mimo vápno se bolestivě střetl z brankářem Valešem, což odnesl zraněním. Střelecký pokus Ladry v 69. minutě obránci k brankáři Valešovi nepustili. V 77. minutě se Ladra pokusil o individuální průnik, který však zakončil hodně nepovedenou ranou daleko mimo brankovou konstrukci. Deset minut před koncem založil Matějovský nadějný boleslavský útok a po Ladrově přihrávce Jiří Klíma těsně přestřelil soupeřovu branku. Bohemians pozornou defenzivní prací změnu ve vývoji utkání nepřipustili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek (46. Matějovský), Takács, Pudil, Túlio - Wiesner (68. Ladra), Hubínek, Budínský, Bucha - Komlichenko (46. Jiří Klíma), Mešanovic.

Sestava Bohemians Praha 1905: Valeš - Hůlka, Jindřišek, Šmíd - Bartek, Vaníček (85. Koubek), Vacek, Podaný - Hronek, Keita (56. Nečas), Vodháněl (77. Záviška).

Góly: 4. Vacek, 41. Podaný, 43. Hronek

ŽK: Vaníček, Šmíd, Záviška - Bucha

Rozhodčí: Machálek - Dresler, Horák

Diváků: 4522

Fanshop banner