V Teplicích nejprve prohráli a odvetu vyhráli
Klub

V Teplicích nejprve prohráli a odvetu vyhráli

Redakce

Starší dorostenci ve středu 17. července hráli v rámci letní přípravy dvakrát v Teplicích proti svým vrstevníkům s dvěma značně rozdílnými výsledky. První utkání výrazně prohráli, druhý duel jasně vyhráli.

FK Teplice U19 - FK Mladá Boleslav U19 6:1 (3:1)

První poločas prvního zápasu začal chybou teplické obrany, po níž se dostal do šance Lukáš Mašek, ale obránci jeho zakončení zablokovali. V 5. minutě po Stránského centru Sitovo zakončení skončilo kousek vedle teplické branky. Severočeský soupeř odpověděl v příští minutě protiútokem, který završil střelou nad branku. V 8. minutě teplický trestný kop brankář Štipl bravurně vyrazil. V 11. minutě po hezké boleslavské kombinaci unikal Lukáš Mašek sám na brankáře, a přestože mu ve střelbě bránící hráč zabránil jasným faulem, tak rozhodčí nechal pokračovat ve hře. V 17. minutě brankář Štipl neudržel protivníkův centr a následný závar skončil naštěstí ranou kousek vedle boleslavské branky.
Ve 20. minutě po lajdáckém boleslavském bránění se teplický soupeř dostal až příliš lehce před branku a pohotovým prostřelením brankáře Štipla otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 22. minutě další teplickou šanci po snadném průniku z levé strany Štipl zlikvidoval.
Ve 25. minutě po sérii boleslavských nedůsledností při severočeském autovém vhazování a následném bránění v pokutovém území zvýšili Tepličtí své vedení na 2:0.
Ve 28. minutě po centru z pravé strany chytil další teplickou gólovku Štipl. Vzápětí však Boleslavští snížili na rozdíl jediného gólu.
Ve 29. minutě předvedl Stránský nádhernou individuální akci, kdy obešel čtyři protihráče a sólo završil prostřelením brankáře - 2:1
.
Poslední slovo v prvním poločase však patřilo Teplicím.
Ve 41. minutě boleslavská defenzíva nedůsledně bránila v pokutovém území teplický centr a jeden z protihráčů na přední tyči nasměroval míč do Štiplovy branky - 3:1.
Ve druhém poločasu Boleslavští pokračovali v lehkovážném počínání, v jakém dohráli první půli. A Tepličtí je nekompromisně trestali.
Ve 47. minutě chybnou rozehrávku boleslavských fotbalistů před vlastní šestnáctkou soupeř využil ke skórování - 4:1.
V 51. minutě teplický rychlý protiútok zakončil jeden z útočníků umístěnou střelou podle brankáře Štipla - 5:1
.
V 59. minutě podobně jako před předchozím gólem se po teplické kombinaci ocitl jeden z protihráčů úplně sám na boleslavském pokutovém území a technickou střelou završil skóre utkání na 6:1
.
Boleslavský trenér Martin Mrvík byl pochopitelně nespokojený: „Pouze v úvodu utkání jsme dokázali se soupeřem držet krok. Od první vstřelené branky byl až do konce utkání lepším týmem a zaslouženě vyhrál. Náš tým měl obrovský problém v individuálním bránění soupeřů. Protihráči měli až příliš prostoru a klidu na vedení útoků a zakončování. V útočné fázi jsme nedokázali udržet míč a až příliš lehce o něj přicházeli. V utkání jsem viděl z naší strany hodně podprůměrných výkonů. I přes vysokou porážku mě potěšili výkony Lukáše Maška, Stránského a Sity."
Sestava FK Mladá Boleslav U19: Štipl - Lazarchuk, Bárta, Coňk, Velička - Snížek, Ciolek - Kadlec (46. Vostřel), Lukáš Mašek, Sita (75. Kadlec) - Stránský.
Jediný gól FK MB U19: Stránský

FK Teplice U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:5 (1:2)

Druhé přípravné utkání s teplickým protivníkem začali boleslavští dorostenci o poznání lépe než první a brzo vedli.
V 9. minutě po výborně sehraném rohovém kopu Michalem Maškem se povedlo Pechancovi krásné zakončení nohou do šibenice teplické branky - 0:1.
Dvě minuty po vedoucím gólu Pivoňka těsně minul teplickou branku. Netrvalo dlouho a Tepličtí vyrovnali.
V 16. minutě využili tepličtí dorostenci boleslavské nedůslednosti v osobním bránění po rohovém kopu - 1:1.
Ve 20. minutě dobrým napadáním teplického protihráče vybojoval Havlina míč, který přenechal Pivoňku, jenž svůj samostatný únik zakončil úspěšným obstřelením brankáře - 1:2.
Ve 30. minutě po tvrdé Pivoňkově střele Nykodým dorážel do prázdné teplické branky z ofsajdového postavení a rozhodčí branku správně neuznal. Boleslavští v dalším průběhu utkání však dali jiné góly.
Ve 35. minutě Svobodův povedený centr z levé strany Nykodým nádhernou hlavou usměrnil k pravé tyči - 1:3.
Po změně stran
pokračovali Boleslavští v aktivní hře. V 53. minutě Nykodým nastřelil tyč teplické branky. O pět minut později po Nykodýmově centru se v šanci ocitl Havlina, ale nedostal hlavou míč mezi tři tyče.
V 62. minutě při závaru v teplické šestnáctce zahrál jeden z bránících hráčů rukou a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Michal Mašek. První střelu mu brankář vyrazil, proti dorážce už neuspěl - 1:4.
V 65. minutě hezkou boleslavskou kombinaci středem hřiště zakončil Michal Mašek střelou, na kterou si teplický brankář sice sáhl, ale v cestě do sítě ji nezabránil - 1:5
.
Boleslavskému trenérovi Martinu Mrvíkovi druhý zápas proti Teplicím trochu zlepšil náladu: „Úvod utkání byl vyrovnaný a bojovný. Postupem času jsme začali být silnější na míči a soupeře přehrávali. Hráli jsme jednoduše a rychle, což na soupeře platilo. Ve druhé polovině jsme již byli lepším týmem a zaslouženě vstřelili branky a vyhráli. V závěru mě mrzelo, že upadlo herní tempo. V utkání nikdo vyloženě nezklamal a potěšilo zařazení a výkony hráčů z mladšího dorostu."
Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lichtenberg - Roháček, Šmejda, Pechanec, Tykva - Vostřel (46. Dohalský), Michal Mašek (76. Pivoňka) - Nykodým, Pivoňka (46. Kohout), Svoboda (75. Kadlec) - Havlina.
Góly FK MB U19: Michal Mašek 2, Nykodým, Pechanec, Pivoňka

Fanshop banner