Výkon nebyl nejlepší, ale vítězství zasloužené
Klub

Výkon nebyl nejlepší, ale vítězství zasloužené

Redakce

Trenér FK Mladá Boleslav Jozef Weber jistě bude mít k hráčům mnoho kritických poznámek při hodnocení úvodního ligového utkání nové sezóny. Při vystoupení před novináři bezprostředně po konečném hvizdu však zdůraznil, že i přes nedokonalý herní projev si jeho tým tři body zasloužil.

„Jsme rádi za vítězství," oddychl si boleslavský trenér Jozef Weber. „První zápasy jsou vždy ošidné. Náš výkon nebyl nejlepší, ale vítězství bylo zasloužené. Nebyli jsme v takové formě, jako v závěru jara, věřím však, že se to časem srovná." Jozef Weber označil Karvinou za houževnatého soupeře, který se nevzdal ani v oslabení. „Vzdorovala dobře, v deseti se semkla a nám chyběla ve finále akcí kvalita. Přiznám se, že jsem měl o výsledek obavu. Uklidnila by nás branka, která však dlouho nepřicházela a Komlichenko ji dal až v závěru."

Karvinský trenér František Straka byl spokojený s defenzivní prací svého týmu a litoval, že nezískal alespoň bod. „Máme nový mančaft a noví hráči potřebují čas, aby se v sestavě zabydleli. Z naší strany bylo utkání hodně nervózní, ale ukázali jsme, že máme tým, který umí organizovaně bránit. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, nemáme tak kvalitní hráče, jako Boleslav, ale v defenzívě jsme podali velice dobrý taktický výkon. Chválím hráče za dobrou defenzívní práci, domácí jsme skoro do šancí nepouštěli, a když už, tak nás podržel brankář Pastornický. Škoda, že jsme si alespoň jeden bod neodvezli. Takový ale je fotbal, dnes se k nám štěstěna obrátila zády a věřím, že příště u nás bude zase stát." Na novinářské dotazy ke konkrétním situacím, které byly fatální pro vývoj utkání, František Straka odvětil: „Druhá žlutá karta Hanouska byla zbytečná, kdyby odehrál míč z první, nedostal by se do té situace, která skončila faulem. Jeho vyloučení nás oslabilo. Utkání podle mého názoru rozhodla sporná situace, ale podrobněji se k tomu nechci vyjadřovat."

Fanshop banner