Záložník Bucha hostování z Plzně v Boleslavi prodloužil o rok
Klub

Záložník Bucha hostování z Plzně v Boleslavi prodloužil o rok

Redakce

Jedenadvacetiletý Pavel Bucha přišel do FK Mladá Boleslav na začátku letošního února z Plzně na půlroční hostování, které aktuálně prodloužil o rok do konce příštího června.

„Jsem rád, že po úspěšném jarním působení budu v Mladé Boleslav pokračovat. Zabydlel jsem se ve zdejší kabině, znám už prostředí a spoluhráče, proto jsem netrpělivě čekal, zda se kluby domluví, a nyní se těším v mladoboleslavském dresu na ligu i na Evropu," prohlásil spokojený Pavel Bucha, který je rodákem z Nelahozevsi a s fotbalem začal v Čechii Kralupy nad Vltavou (2004-06), odkud přes Neratovice (2006-07) putoval do pražské Slavie, jejímž kmenovým hráčem se stal po ročním hostování v létě 2008. Patřil k oporám slávistických dorosteneckých družstev a od léta 2017 také juniorky. Na začátku roku 2018 byl přeřazen do prvoligového týmu, ale po půl roce vypověděl v SK Slavii smlouvu, když se nedohodl na podmínkách jejího prodloužení, a upsal se plzeňské Viktorii.
V jarní sezóně 2018 si připsal pět prvoligových startů v červenobílém sešívaném dresu, na podzim 2018 se v plzeňských barvách na prvoligový trávník nedostal a tak nejvíce zkušeností s nejvyšší tuzemskou ligou nasbíral v Mladé Boleslavi. V jarní sezóně 2019 v šestnáctizápasovém programu (včetně nadstavby) přidal dvanáct prvoligových startů a při květnové osmigólové kanonádě v Teplicích dal svůj premiérový gól v nejvyšší české lize.

Fanshop banner