Generální zkouška na ligový start se povedla
Klub

Generální zkouška na ligový start se povedla

Redakce

Páté utkání letošní letní přípravy bylo posledním před startem ligové sezóny a Boleslav v něm porazila druholigového protivníka ze západočeského Sokolova. Kromě gólů z kopaček Mešanoviče a Auera trefil Budínský břevno a Mešanovič neproměnil penaltu.

První poločas začal šancí Sokolova. Za Štípkovou kolmicí do boleslavského vápna sprintoval Šmehyl, ovšem gólman Šeda byl u míče dříve. Boleslavští okamžitě odpověděli nebezpečným útokem a po Mešanovičově šikovné přihrávce Jiří Klíma v jasné šanci nastřelil pouze sokolovského gólmana.
Ve 4. minutě sokolovský Machek surově podrazil u postranní lajny Wiesnera, který se zraněným kotníkem předčasně opustil hřiště a odjel do nemocnice na důkladné vyšetření.
Na konci úvodní čtvrthodinky kopali Boleslavští v těsném sledu tři rohové kopy, ale ani jeden neproměnili v gól, kterému byl nejblíže Túlio, jenž se k míči dostal uvnitř soupeřova vápna a nastřelil bránícího protihráče. Ve 22. minutě po sokolovské standardní situaci rozehrané od pravé boční čáry si zachytal Šeda likvidováním tvrdých střel Štípka a Wermkeho. Ve 23. minutě Šeda jistě stáhl Štípkův centr. Ve 27. minutě si Sokolov vynutil první roh, který od Šedovy branky odhlavičkoval Jiří Klíma a v následném boleslavském brejku Bucha přihrál Mešanovičovi, který běžel sám proti gólmanovi, ovšem přízemním zakončením o centimetry minul branku u pravé tyče. Ve 30. minutě na Wermkeho technický střelecký pokus byl Šeda krátký, ale míč boleslavskou branku minul. V této fázi bylo utkání vyrovnané, útoky se střídaly z jedné strany na druhou. Boleslavský Budínský z dálky přestřelil. Sokolovští promarnili dva rohy. Po pátém boleslavském rohu Pudil pálil nad soupeřovu branku.
Ve 40. minutě Boleslavští předvedli parádní kombinační akci zleva, Túliův centr Mešanovič nezkrotil ideálně a slabou střelu gólman vyrazil k Jiřímu Klímovi, jehož zakončení zastavil obránce rukou. Nařízenou penaltu Mešanovič neproměnil, neboť gólman Jakub Dvořák vystihl směr jeho střely a míč směřující k pravé tyče vyrazil. Ve 44. minutě Budínský nečekanou střelou z dvaceti metrů trefil břevno sokolovské branky.
V úplně poslední minutě prvního poločasu po Budínského centru z levé strany Mešanovič u vzdálenější tyče neúspěšně hlavičkoval, ale dorážka nohou se mu již povedla - 1:0. Tím si pojistil střelecký primát v boleslavském týmu v průběhu letošní letní přípravy, v níž skóroval potřetí.

Druhý poločas začali Boleslavští tlakem, který si vynutili kombinační hrou, bohužel s nepřesnými pokusy v koncovce. Většina z pětačtyřiceti minut po přestávce se odehrála na sokolovské polovině hřiště.
V 58. minutě se Křapkův centr Budínský marně snažil u bližší tyče usměrnit do branky. V 65. minutě si další Křapkův centr z pravé strany před vápnem zpracoval Matějovský, okamžitě přihrál Wágnerovi, ale ten z patnácti metrů branku minul. O dvě minuty později obléhání sokolovské branky zakončil Bucha hodně nepřesně. V 71. minutě Matějovský milimetrově přesnou českou uličkou poslal do šance Wágnera, tomu však zakončení zmařil včasným vyběhnutím brankář.
V 72. minutě sokolovská defenzíva sice odvrátila další z mnoha boleslavských ataků, ale jen k Matějovskému, který na hranici vápna hlavou přihrál Auerovi a ten se bez přípravy trefil do pravého dolního koutu sokolovské branky - 2:0.
V 73. minutě ojedinělý sokolovský útok zakončil Mejdr střelou z dálky, s níž si pozorný Šeda snadno poradil. V 78. minutě parádní boleslavskou kombinaci vyšperkovanou geniální Matějovského kolmicí Auer zakončil nepřesnou střelou. V 83. minutě po spolupráci s Matějovským zahrál Bucha elegantně na housličky protihráči, ale prudký centr před branku byl neadresný. Pět minut před koncem sice Štípek v brejku přehodil Šedu, ale protože se do šance dostal z postavení mino hru, rozhodčí gól správně neuznal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek (69. Mareš), Takács, Pudil (69. Hašek), Túlio (46. Křapka) - Budínský (69. Provazník), Hubínek - Wiesner (7. Ladra, 46. Auer), Jiří Klíma (46. Matějovský), Bucha - Mešanovič (46. Wágner). Mimo hru zůstali zranění Komlichenko, Ewerton a Jakub Klíma.

Sestava FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I - Mejdr, Hošek, Ševčík, Jakub Dvořák II - Čihák, Machek (67. Šulc) - Štípek, Glaser, Wermke - Šmehyl (55. Vávra).

Góly: 45. Mešanovič, 72. Auer

Rozhodčí: Ginzel - Myška, Melichar

Diváků: 550

Fanshop banner