Dva perspektivní obránci podepsali dlouhodobé smlouvy
Klub

Dva perspektivní obránci podepsali dlouhodobé smlouvy

Redakce

Jedenadvacetiletí defenzivní mladíci, Jakub Klíma a Dominik Hašek, přístupem k tréninkovým povinnostem i slibnými výkony v přátelských a mistrovských zápasech si vysloužili od vedení FK Mladá Boleslav dlouhodobé kontrakty, které podepsali v červnových dnech roku 2019.

Obránce Jakub Klíma, kterému bude za dva měsíce jedenadvacet roků, je kolínský rodák a s fotbalem začal v AFK Sadská, ovšem do FK Mladá Boleslav přišel již v žákovském věku a přes mládežnická družstva včetně juniorky se propracoval až do prvoligového áčka, za které si připsal již sedm startů, z toho čtyři v letošní jarní sezóně. Dubnový proti Zlínu pro něho byl smolný, když si po půlhodině hry nešťastně bez přičinění soupeře pochroumal kotník, ale v současné době je v rekonvalescenci po zdárné operaci a zanedlouho naskočí do plného tréninkového i zápasového zatížení. V podzimní sezóně 2018 nastupoval jako hostující hráč v druholigových Pardubicích a stihnul také dva starty za českou juniorskou reprezentaci U20.

Obránce Dominik Hašek, jenž za tři týdny završí jedenadvacet let, fotbalově vyrostl v Hradci Králové, za který nastoupil do jednoho druholigového zápasu, ale slibně rozjetou kariéru mu zbrzdilo zranění kolena, následná operace a půlroční rekonvalescence. Po návratu na hřiště přešel z juniorského družstva FC Hradec Králové U21 v srpnu 2018 na hostování do třetiligového Převýšova, v jehož dresu v loňské podzimní sezóně odehrál sedmnáct mistrovských utkání s jedním vstřeleným gólem a poločas v pohárovém střetnutí MOL Cup proti FK Mladá Boleslav. Ze soutěžního ročníku 2016-17 má tři starty za českou dorosteneckou reprezentaci U19. V letošním zimní přestupním termínu přišel do FK Mladá Boleslav a vedle střetnutí v juniorské lize stihnul také dvě utkání v prvoligové sestavě.

Fanshop banner