Kanonýr Wágner přestoupil z Karviné do Boleslavi
Klub

Kanonýr Wágner přestoupil z Karviné do Boleslavi

Redakce

Devětadvacetiletý důrazný forvard Tomáš Wágner přichází z Karviné zvýšit palebnou sílu týmu FK Mladá Boleslav, jehož prostředí zná z působení před čtyřmi roky, kdy u nás hostoval z Plzně.

Tomáš Wágner je odchovancem příbramského klubu, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a necelé tři měsíce po devatenáctých narozeninách, v závěru května 2009 ve svém prvním prvoligovém startu vstřelil i premiérový gól v české nejvyšší soutěži. V současnosti jeho osobní bilance činí 72 gólů nastřílených v 248 ligových zápasech. V české lize vystřídal dosud pět klubů. Na začátku roku 2012 přestoupil z Příbrami do Plzně, ale po půlroce se vrátil do Příbrami jako hostující hráč. Ročník 2013-14 odehrál v Plzni, která jej na ročník 2014-15 uvolnila na hostování do FK Mladá Boleslav. V mladoboleslavském dresu nastoupil do čtyřiadvaceti mistrovských zápasů a nastřílel deset gólů.
S mladoboleslavským fotbalovým hřištěm má Tomáš Wágner i další příjemnou zkušenost. Za juniorskou reprezentaci Česko U21 v jedenácti zápasech nastřílel šest gólů a ten svůj úplně první dal v srpnu 2011 při kvalifikačním utkání pro Euro U21 Česko U21 - Andorra U21 8:0 hraném tehdy na mladoboleslavském trávníku.
V létě 2015 přestoupil z Plzně do Jablonce, kde vydržel necelé dva roky. V lednu 2017 jej zlákal trenér Weber k přesunu do Karviné, kde půlroční hostování uzavřel definitivním přestupem z Jablonce do tohoto slezského klubu. V Karviné za dvaapůlletého působení byl s pětadvacet nastřílenými góly nejvýraznější ofenzivní osobností.
V uplynulém ročníku 2018-19 byl podle hlasování expertů pátým nejlepším útočníkem FORTUNA:LIGY, když pořadí na první místech bylo následující: Nikolay Komlichenko (Mladá Boleslav) 153 hlasů, Martin Doležal (Jablonec) 70, Jean-David Beauguel (Zlín/Plzeň) 57, Libor Kozák (Liberec) 16, Tomáš Wágner (Karviná) 10. Nastřílel třináct gólů, což byl třetí nejvyšší počet (Komlichenko 29, Doležal a Beauguel po 15) a třetina ze všech dvaačtyřiceti karvinských gólů. V „kanadském bodování" (13 gólů + 4 asistentce) byl dokonce o jeden bod lepší, než jeho parťák v karvinském dresu i při přestupu do Boleslavi Lukáš Budínský.
Tomáš Wágner v polovině června 2019 přestoupil z MFK Karviná do FK Mladá Boleslav, kde podepsal smlouvu do 30. června 2022. „V kontaktu s trenérem Weberem i s pány z vedení klubu Jinochem a Dufkem jsem byl delší dobu, jednání nebyla asi úplně jednoduchá, ale jsem rád, že jsem konečně v Mladé Boleslavi a to na přestup, ne jako před lety na hostování. Přicházím do známého prostředí, kabina se sice změnila, ale to je ve fotbale normální. Většinu kluků znám, buď jsem proti nim nějakou dobu hrál, a s některými jsem dokonce byl i spoluhráč. Když už jsem tady v minulosti strávil rok na hostování, tak jsem si byl jistý, že sem chci jít a opravdu jsem se do Boleslavi těšil. V letošním jaře jsem ji hodně sledoval a musím uznat, že to byla od ní opravdu jízda, co předváděla. Na dálku jsem ji i přál a doufal, že přestup dopadne," řekl Tomáš Wágner po podpisu smlouvy. „Chci přispět k tomu, aby tým byl ještě lepší, navázal na úspěšné jaro a ambice na přední umístění v české lize byly oprávněné. Za těch pár dnů jsem poznal, že boleslavský kádr je složený dobře a bude jenom na nás nových hráčích, abychom do týmu zapadli a šlapalo to tak, jak má." Konkurenci vnímá pozitivně včetně ruského kanonýra. „Nejsem naivní a vím, že kolem sebe mám tři čtyři kluky, kteří mají kvalitu a budou chtít hrát, ale to je úplně normální. Před devětadvaceti góly Komlichenka smekám klobouk. Když v Boleslavi zůstane, bude to dobře pro klub, když odejde, budeme ho muset nahradit, i když nikdo z nás asi sám tolik gólů nenastřílí. Jsem nadšený z toho, že zůstává Matějovský, protože jako jeho soupeř si pamatuji, že kolikrát jsme se připravovali na Matějovského a ne na boleslavský tým, bez rozdílu zda hrál za Spartu či za Boleslav." Tomáš Wágner považuje své působení v uplynulém ligovém ročníku za úspěšné a nastřílených třináct gólů za Karvinou bojující o záchranu za dobrý výkon. „Když jsem nyní přišel do lepšího klubu, tak netvrdím, že dám dvacet, nebo třicet gólů, ale jsem připravený šlapat zápas od zápasu, abych nastřílel tolik gólů, které Boleslav dovedou na konci příštího ročníku opět do evropského poháru. Každý gól, který dám, budu považovat za super úspěch, ale když vyhrajeme tři nula a nedám ani jeden, tak budu rád za tým. Úspěch týmu mě těší víc, než statistika jednotlivce."

Fanshop banner