Trenér Weber v přípravě testuje čtveřici mladých nováčků
Klub

Trenér Weber v přípravě testuje čtveřici mladých nováčků

Redakce

V pondělí 17. června se trenérovi mladoboleslavského prvoligového týmu Jozefu Weberovi spolu s hráči, kteří v májových dnech vybojovali účast ve druhém předkole Evropské ligy, hlásili čtyři talentovaní nováčci. Jonas Auer a Michael König z pražské Slavie přišli na testy, Petr Hampl přestoupil z Benešova a Alhassan Rashid byl přeřazený z mladoboleslavského dorostu.

Osmnáctiletý Jonas Antonius Auer je rakouský záložník a mládežnický reprezentant, který na začátku roku 2018 přišel z týmu Sankt Pöltenu do Slavie Praha, kam po půl roce přestoupil. V prvním startu ve slávistickém dresu v zimním přípravném duelu se hned střelecky prosadil proti celku FK Viktoria Žižkov a v tomto druholigovém klubu v uplynulém soutěžním ročníku hostoval ve čtrnácti mistrovských zápasech.

Devatenáctiletý ofenzivní záložník Michael Hönig hrál v ročníku 2018-19 za slávistickou juniorku, ze které však pravidelně odjížděl s dorosteneckou reprezentací, naposledy v letošním březnu na evropský šampionát U19. Za reprezentační dorosty odehrál celkem šestatřicet zápasů (dva za U15, čtyři za U16, jedenáct za U17, jedenáct za U18 a osm za U19).

Devatenáctiletý záložník Petr Hampl, jenž fotbalově vyrostl v Sokole Vrchotovy Janovice, v soutěžním ročníku 2018-19 za třetiligový Benešov v sedmadvaceti mistrovských zápasech nastřílel šest gólů.

Osmnáctiletý záložník ghanské národnosti Alhassan Rashid přišel v uplynulé zimě z ghanského klubu Aduana Stars do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu odkopal v jarní sezóně 2019 jeden poločas za juniorku U21 s jedním gólovým zásahem a při jedenácti startech za starší dorost U19 přispěl k jeho záchraně v celostátní lize.

Fanshop banner