Šestnáctiletí na jaře doma všechno vyhráli
Klub

Šestnáctiletí na jaře doma všechno vyhráli

Redakce

Boleslavští šestnáctiletí dorostenci v předposledním utkání a v posledním na domácím hřišti ligového ročníku 2018-19 vysoko porazili pražského soupeře z desáté příčky tabulky. Boleslavští tak potvrdili, že mají čtvrtou nejproduktivnější ofenzívu v soutěži a upevnili si postavení na šestém místě, o které v závěrečném duelu na hřišti třetích Teplic už nemůžou přijít.

Vítězstvím o šest gólů vrátili pražské Admiře i s úroky podzimní prohru 1:2. Zároveň završili úspěšnou jarní sérii, v níž všech sedm domácích utkání vyhráli. „Velkou radost jsme měli, že nám pro reprezentační povinnosti chyběl pouze Stránský a při vyprázdněné marodce mohli do utkání vstoupit všichni hráči našeho kádru," pochvaloval si trenér šestnáctiletých boleslavských dorostenců Jaroslav Machač.
Boleslavští měli celé utkání pod kontrolou, hráli výborně a soupeře mačkali. Skóre otevřel svojí první brankou Filip Vlček už v 11. minutě. Druhý gól o pět minut později přidal Dohalský. Admira ve 26. minutě snížila Vykydalem a herně ožila, naštěstí pro Boleslav již další gól nedala. Do boleslavských řad vnesli uklidnění ve 39. minutě Mašek povedenou střelou a těsně před pauzou čtvrtým gólem v pražské síti Gregor.
Ve druhém poločase Boleslavští přidali další tři góly, když se krátce po sobě podruhé v tomto utkání trefili Gregor a Mašek. Pražský soupeř v závěru kondičně nestačil na s chutí hrající boleslavské dorostence. Střeleckou bilanci uzavřel pět minut před koncem Vinický svým prvním gólem v této sezóně.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Vostřel, Kühmel, Chalupník, Černý (61. Holakovský) - Filip Vlček (61. Vinický), Dohalský - Jakub Vlček (70. Smožanyk), Lukáš Mašek, Tykva (55. Zedníček) - Gregor (61. Kubát). Chyběl pouze Stránský plnící reprezentační povinnosti u družstva ČR U16.

Branky: 39. a 56. Lukáš Mašek, 45. a 54. Gregor, 11. Filip Vlček, 16. Dohalský, 85. Vinický - 26. Vykydal.

Fanshop banner