Osmnáctiletí po dvou chybách těsně prohráli
Klub

Osmnáctiletí po dvou chybách těsně prohráli

Redakce

V předposledním ligovém utkání a v posledním na domácím hřišti ročníku 2018-19 boleslavští osmnáctiletí dorostenci prohráli těsně s pražským soupeřem ze sedmé příčky tabulky a sami tak zůstali dvanáctí. Ligu dohrají ve druhé červnové neděli v Teplicích, které jsou jistým postupujícím do celostátní dorostenecké ligy.

V první čtvrtině utkání měli Boleslavští více ze hry a kopali pět rohových kopů, ale ani z jednoho, stejně jako ze hry, gól nedali.
Teprve ve 32. minutě Lukáč přesným trestným kopem nařízeným za faul na něho otevřel skóre - 1:0.
Bohužel boleslavským dorostencům vedení vydrželo jen pár minut.
Ve 39. minutě při teplickém pasu za boleslavskou obranu se nedohodli stoper Bárta s brankářem Bartákem a soupeř jednoduše srovnal na 1:1.
Neuplynuly ani tři minut a Admira dokonala otočení výsledku v boleslavský neprospěch.
Ve 42. minutě boleslavský gólman Barták sice střelu z levé stany vyrazil, ale reakce hostujících útočníků byla rychlejší, než boleslavských obránců - 1:2.
Ve 44. minutě mohl skóre srovnat Milner, který byl po Majerově přihrávce úplně sám před hostujícím brankářem, šanci však neproměnil.

Ve druhém poločase se Boleslavští snažili postupnými útoky připravit střelecké příležitosti. V 50. minutě po samostatné akci Lukáčovo zakončení v poslední chvíli zablokoval hostující obránce. O šest minut později boleslavský brankář Barták skvělým zákrokem zmařil možnost zvýšení soupeřova vedení. Boleslavští sice ve hře drželi míč na své straně, ale finální fázi neměli dostatečně dokonalou. Až v 82. minutě po Mísařově dlouhé přihrávce se Majer ocitl v jasné gólové pozici, ale s brankářem přeloboval i branku. Boleslavští přes velkou snahu ani v závěrečných minutách gól nevstřelili a Admira se radovala z uhájení těsné výhry.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil byl zklamaný: „Prvních třicet minut jsme kontrolovali míč a hru, ale nevyjádřili to gólově. Pak jsme se dostali do vedení díky přesné Lukáčově trefě, bohužel jsme potom byli zbytečně pasivní a po špatné komunikaci před prvním a špatné reakci před druhým gólem rázem prohrávali. Měli jsme šance na vyrovnání, ale hráčům chyběla koncentrace a klid v zakončení. Určitě jsme mohli vytěžit ze zápasu více, proto jsme zklamaní."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Lazarchuk, Mísař, Bárta, Zmij - Blažíček, Lukáč (55. Gracl) - Vozáb, Majer, Novotný (67. Johanides) - Milner (75. Šmejda). Kvůli zdravotním indispozicím scházeli Chleborád, Kučera, Motyčka a Pátek.

Gól FK MB U18: Lukáč

Fanshop banner