Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme fotbalovější, prohlásil Weber
Klub

Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme fotbalovější, prohlásil Weber

Redakce

Oba trenéři, boleslavský Weber i ostravský Páník, se shodli, že v přímém souboji o postup do předkola Evropské ligy byli boleslavští fotbalisté herně lepší a jistější, tudíž vyhráli zaslouženě.

Při hodnocení vyhraného utkání nad ostravským Baníkem boleslavský trenér Jozef Weber hrdě prohlásil: „Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme fotbalovější. Jenom jsme měli dát další gól, aby výhra byla klidnější a nepovedlo se nám po přestávce zlobit z brejků více, než jsme si přáli. Naše vítězství bylo zasloužené a máme z něho velkou radost. Za pozitiva zápasu považuji vynikající atmosféru, velkou snahu Baníku po vyrovnání a třešničkou na dortu naší hry byla krásná fotbalová akce před vítězným gólem."
Před boleslavským klubem je nyní nelehký úkol. Udržet, nebo ještě spíše vylepšit kvalitu mužstva a připravit se na tuzemskou ligu, která začne již v polovině července, i na zápasy předkola Evropské ligy. „Dva tři hráče nemáme pod kontrolou, patří mezi ně stopeři, kteří jsou pro naši hru klíčoví, ale věřím, že oba budou pokračovat v Boleslavi, prezident klubu mně to slíbil. Z druhého předkola Evropské ligy bude složité postoupit do podzimní skupinové fáze, ale pokusíme se o to," pravil odhodlaně Jozef Weber.

Ostravský kouč Bohumil Páník za hlavní faktor boleslavského úspěchu označil kvalitu hráčského kádru. „Evropu uhrálo mužstvo z širokým a kvalitním kádrem, my jsme ligu dohrávali s mnoha zraněnými a nedoléčenými hráči. V přímém souboji byla Boleslav herně lepší, nám se hra nedařila, jako kdyby někteří hráči podlehli tlaku z významu utkání a často chybovali přihrávkami. Navíc ve dvou momentech Boleslav podržel gólman Šeda a to rozhodlo o tom, že jsme utkání alespoň nezremizovali," pravil Bohumil Páník.

Fanshop banner