Matějovský prodloužil smlouvu v FK Mladá Boleslav o další rok
Klub

Matějovský prodloužil smlouvu v FK Mladá Boleslav o další rok

Redakce

Sedmatřicetiletý středopolař a čerstvý člen Klubu legend Marek Matějovský v posledním květnovém dnu podepsal prodloužení dosavadního profesionálního kontraktu v FK Mladá Boleslav o rok, to konkrétně znamená do 30. června 2020.

Marek Matějovský má aktuálně na svém kontě 308 startů v tuzemské lize se čtrnácti nastřílenými góly. V pondělí 27. května 2019 byl slavnostně uvedený do prestižní společnosti legend českého fotbalu. Členy Klubu legend jsou hráči a trenéři, kteří odehráli či odtrénovali v nejvyšší české lize nejméně tři sta zápasů. Aktuálně má Klub legend dvaačtyřicet fotbalistů a sedm trenérů.
Marek Matějovský v právě končícím soutěžním ročníku 2018-19 odehrál osmnáct ligových zápasů a nastřílel v nich tři góly. Prvním v úvodním kole 21. července 2018 na zlínské Letné k vítězství nepomohl, druhým o dva týdny později na domácím hřišti přispěl k debaklu Slovácka 5:1 a třetí až na konci března 2019 rozhodl o domácí výhře nad pražskou Spartou 2:1.
Marek Matějovský s fotbalem začal v žákovských družstvech Slavoj Stará Boleslav a Alfa Brandýs nad Labem, ovšem už ve svých dvanácti letech přestoupil do FK Mladá Boleslav a v dorosteneckém věku nastupoval za boleslavské dospělé áčko ve druhé lize. Na jaře 2001 přestoupil do prvoligového FK Baumit Jablonec, který mu však dal příležitost pouze v šesti zápasech. Na počátku roku 2003 se vrátil do Mladé Boleslavi a o rok později byl u historického postupu do první ligy. V lednu 2008 přestoupil za 1,42 milionu euro do anglického Reading FC, s nímž si zahrál Premier League a Championship, dvě nejnáročnější fotbalové soutěže na světě. V létě 2010 se vrátil do Česka, když ho AC Sparta Praha z Readingu vykoupila zhruba za jeden milion euro. Od září 2016 je zase hráčem FK Mladá Boleslav, zprvu jako hostující z pražské Sparty a po skončení smlouvy v červnu 2017 jako kmenový fotbalista.
Marek Matějovský dosud v české nejvyšší lize nastoupil do 308 zápasů (za Jablonec 6, za Spartu 150 a za Boleslav 152), v nichž dal čtrnáct gólů, za českou reprezentaci při patnácti startech dal jeden gól v mnichovské Allianz Aréně v kvalifikaci ME 2008 proti Německu. Je držitelem titulu českého mistra i trofeje národního poháru se Spartou v ročníku 2013-14.

Fanshop banner