Reprezentanti Bucha v U21, Novák v U20 a Stránský U16
Klub

Reprezentanti Bucha v U21, Novák v U20 a Stránský U16

Redakce

Právě končící sezónu tuzemských soutěží si v úvodních červnových dnech prodlouží hráči nominovaní do juniorských a dorosteneckých reprezentačních výběrů. Jsou mezi nimi i mladoboleslavští fotbalisté Pavel Bucha, David Novák a Vojtěch Stránský.

Trenér Lvíčat, čili reprezentačního týmu Česko U21, Karel Krejčí, jehož asistenty jsou Jiří Skála, Jiří Kohout a Ladislava Maier, svolal na osmidenní soustřední od 2. do 9. června 2019 v rakouském Kaprunu tři brankáře a dvacet hráčů. Jsou mezi nimi současný ofenzivní záložník prvoligového FK Mladá Boleslav Pavel Bucha a také nedávní boleslavští Martin Jedlička (aktuálně chytá v jihoslovenské Dunajské Stredě) a Matěj Chaluš (momentálně hrající za Příbram).
Zápasový program reprezentace U21 v Rakousku
Středa 5. června od 18 hodin v Leogangu: Rusko U21 - Česko U21
Neděle 9. června od 15 hodin v Zell am See: Slovensko U21 - Česko U21

Juniorská reprezentace Česko U20 má v písku soustředění ve dnech od 2. do 5. června 2019. Hlavní reprezentační trenér dvacetiletých Jiří Žilák, kterému asistují Radim Kučera a Petr Papoušek, si pozval pětadvacet mladíků a jedním z nich je i mladoboleslavský útočník David Novák. Mezi třináctkou náhradníků je také mladoboleslavský obránce Philipp Tvaroh. Oba jmenovaní, David Novák i Philipp Tvaroh, patří ke kmenovým hráčům juniorského týmu FK Mladá Boleslav U21.

Šestnáctiletí reprezentanti v prvním červnovém týdnu sehrají dvě mezinárodní přátelská utkání na Plzeňsku. Ve dvacetičlenné nominaci hlavního trenéra U16 Radka Bejbla je útočník Vojtěch Stránský z družstva FK Mladá Boleslav U16.
Zápasový program šestáctiletých reprezentantů
Úterý 4. června 2019 od 17 hodin v Přešticích: Česko U16 - Gruzie U16
Čtvrtek 6. června 2019 od 11 hodin v Dobřanech: Česko U16 - Gruzie U16

Fanshop banner