Osmnáctiletí na východě Čech prohráli nečekaně vysoko
Klub

Osmnáctiletí na východě Čech prohráli nečekaně vysoko

Redakce

Ve střetnutí týmů z dolní poloviny ligové tabulky domácí Pardubice ukázaly efektivitu útočné fáze v praxi a došly k nečekaně jasné výhře.

Na začátku utkání se sice v první šanci ocitl boleslavský Bárta, ale jeho hlavička po přímém kopu skončila mimo pardubickou branku. Do vedení se Pardubičtí dostali po kombinaci a přízemním centru, který zužitkoval z blízka pohotovou střelou jeden z útočníků. O pět minut později vedly Pardubice už o dva góly. Z pětadvaceti metrů se pardubický záložník trefil přesně a boleslavský gólman Kocmich na jeho střelu nedoskočil. Ve 41. minutě pardubický tlak vyvrcholil dvěma centry, které boleslavská obrana ještě stačila odvrátit, ale Pardubičtí se přeci jen prosadili a přidali třetí gól. V poslední minutě poločasu mohl snížit z protiútoku Nejeschleba, ale v ideální pozici minul pardubickou branku.

Do druhé půle vstoupili lépe Boleslavští. Ve 46. minutě měl gólovou šanci Blažíček, ale ani on neskóroval. Pardubičtí hráli v klidu z bloku a čekali na protiútoky. V 66. minutě se z jednoho z nich prosadili a zvýšili na 4:0. V 85. minutě se dočkali i boleslavští dorostenci, když po akci Havliny střídající Lukáč zachoval klid a trefil se přesně. Ovšem poslední slovo měli Pardubičtí. Po dlouhém míči za obranu a přesné přihrávce uzavřeli účet zápasu na 5:1.

Boleslavský trenér Jan Navrátil uznal sílu protivníka: „Soupeř byl jednoznačně lepší v útočné fázi a v samotném zakončení, což zápas rozhodlo. My jsme sice měli snahu tvořit hru a kombinovat, ale v brankových příležitostech jsme byli zbrklí a technicky nedokonalí."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Lazarchuk, Mísař, Bárta, Zmij - Blažíček, Pánek (70. Lukáč) - Nejeschleba, Gracl (60. Šmejda), Kučera - Havlina. Absence ze zdravotních důvodů Chleborád, Johanides, Motyčka, Pátek, Vozáb.

Jediný gól FK MBU18: Lukáč

Fanshop banner