Boleslavští junioři prohrou na Slovácku vypadli z bojů o titul
Klub

Boleslavští junioři prohrou na Slovácku vypadli z bojů o titul

Redakce

Boleslavští propásli šanci udržet se v boji o mistrovský titul, když prohráli na Slovácku, které se radovalo teprve z druhé výhry v nadstavbovém programu Juniorské ligy. Šimonem zahozená penalta v úvodu zápasu fatálně ovlivnila následný průběh nervózního souboje.

První poločas začal nevýrazně z obou stran, ale na konci úvodní čtvrthodinky po faulu Miklíka získali Boleslavští výhodu pokutového kopu. Ve 14. minutě Šimon penaltu neproměnil, neboť nastřelil břevno slovácké branky. Navzdory tomuto neúspěchu byli Boleslavští nadále lepší, než soupeř, bohužel bez vlivu na skóre, které zůstalo celý poločas bezgólové.

Druhý poločas byl pokračováním prvního, Boleslavští byli aktivnější, ale bohužel jaloví. Slovácký gólman Dzeminskyy měl o poznání více práce, než boleslavský Mikulec, především při dvou střeleckých příležitostech Davida Nováka. Přesto čtvrt hodiny před koncem kapituloval boleslavský gólman.
V 74. minutě kiks stopera Kopy hráči Slovácka potrestali, když Mikulce překonal Řehola - 1:0.
Závěrečná fáze nervózního utkání se odehrávala za deště a marné boleslavské snaze o vyrovnání. Na těsném slováckém vítězství nic nezměnilo ani dvouminutové nastavení.
Boleslavští junioři v nadstavbové skupině podruhé za sebou nevyhráli a potřetí vyšli střelecky naprázdno a před závěrečným kolem ztrácejí z páté příčky pět bodů na vedoucí Olomouc.

Sestava 1. FC Slovácko U21: Dzeminskyy - Olšanský, Jamný, Zemánek (81. Suchánek), Miklík, Umeh (46. Krejčík), Řehola, Leskovjan (75. M. Novotný), Řihák, Obdržálek, V. Novotný.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Krčmář, Kopa, Komma, Tvaroh - David Novák, Machů, Yerkhov (75. Para), Dib - Šimon, Vejr.

Gól: 74. Řehola

ŽK: Miklík, M. Novotný - Krčmář, Novák, Dib

Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný

Fanshop banner