Dobrý výkon celého týmu korunoval Stránský čtyřmi góly
Klub

Dobrý výkon celého týmu korunoval Stránský čtyřmi góly

Redakce

V konfrontaci se sousedem v tabulce skupiny B české ligy mladších dorostenců šestá Boleslav nečekaně výrazně porazila pátou Spartu. Všechny góly, po dvou v každém poločase, do sparťanské sítě nasázel Vojtěch Stránský.

Do utkání na sparťanském hřišti Boleslavští určitě nešli v roli favoritů, ale chtěli být přinejmenším vyrovnaným soupeřem a předvést kvalitní fotbalový výkon na hranici svých kondičních možností. Spartu zaskočili už ve 4. minutě, kdy se po rohovém kopu poprvé prosadil Stránský. Sparťané brzy vyrovnali a převzali otěže utkání. Byli ve hře lepší, ale jejich platonický tlak nevedl ke gólům. Ke konci úvodního poločasu se hra opět vyrovnala a Boleslavští po skvěle zahraném signálu z rohového kopu šli podruhé do vedení a opět zásluhou úspěšné Stránského trefy.
Po změně stran očekávaný sparťanský nápor už ve 47. minutě vyvrcholil nastřelením břevna boleslavské branky. A tím sparťanské nebezpečí překvapivě skončilo. Od té chvíle byli Boleslavští lepším týmem, byli více na míči a více nebezpeční. Soupeře už do šancí nepouštěli a naopak sami dva góly přidali. Ve velkém nasazení předváděli náročný fotbal, kterým Spartu kombinačně přehrávali a v 66. minutě se zaslouženě dočkali pojišťovací trefy. Když dvanáct minut před koncem utkání po Stránského čtvrtém gólu Boleslavští odskočili na rozdíl tří branek, propadli naprosté euforii z blížící se výhry a sparťanští dorostenci frustraci, v níž se už na zkorigování výsledku nezmohli.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač byl pochopitelně spokojený: „Všechny branky dal Vojta Stránský, přesto pochvalu zaslouží všichni hráči. Předvedli jsme mimořádně kvalitní výkon a ukázali si, že náš standard může být i výš."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Kühmel, Chalupník, Tykva - Filip Vlček (83. Vinický), Dohalský - Lukáš Mašek, Zedníček (80. Jakub Vlček), Gregor (74. Černý) - Stránský. Absence ze zdravotních důvodů Kubát, Smožanyk, Vostřel.

Branky: 10. Sprinz - 4., 45., 66. a 79. Stránský.

Fanshop banner