Osmnáctiletí na Spartu neměli, v každém poločas dostali po dvou gólech
Klub

Osmnáctiletí na Spartu neměli, v každém poločas dostali po dvou gólech

Redakce

V nedělním dopoledním střetnutí osmnáctiletí boleslavští dorostenci prohráli na pražském Strahově se svými sparťanskými věkovými vrstevníky a v jejich málo lichotivém postavení na dvanácté příčce šestnáctičlenné tabulky skupiny B české ligy starších dorostenců se nic nezměnilo.

V prvním poločase šli domácí sparťané brzo do vedení. Již v 10. minutě po kombinaci z pravé strany a centru z prvního dotyku se sparťanský útočník trefil přesně. Sparťané se nadále snažili navýšit skóre a ve 22. minutě svůj tlak přetavili v zakončení, které orazítkovalo tyč, a následnou dorážku boleslavský gólman Kocmich chytil. O dvě minuty později po individuální akci Pánka střílel Kučera, ale jeho zakončení zastavila tyčka sparťanské branky. Poté měly oba týmy výhody přímých volných kopů z nebezpečných vzdáleností. Sparťanský střelec ani boleslavský Lukáč nedokázali míč poslat přes zeď do branky. Ve 43. minutě Sparta navýšila své vedení, když Blažíčkovu chybu v rozehrávce potrestala přesným zakončením bleskového protiútoku. První poločas tak skončil 2:0.
Po změně stran byla Sparta nadále lepší a efektivnější. Své vedení vylepšila dalšími dvěma góly. V 68. minutě po boleslavském nevyužitém trestném kop Sparta získala míč a rychlý protiútok zakončil její hráč střelou do levého horního růžku Kocmichovy branky. O čtyři minuty později se opět sparťané prosadili po technickém zakončení a zvýšili na konečných 4:0.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil soupeřovo vítězství označil za zasloužené: „Domácí byli lepší ve hře a efektivnější v útočné fázi, takže vyhráli zaslouženě. My jsme nedokázali být v obranné fázi při presinku sladění a chyběl nám větší důraz v klíčových soubojích. Domácí hráli výborně rychlé protiútoky, na které jsme nedokázali reagovat. Škoda, že jsme udělali před koncem prvního poločasu individuální chybu, a nedokázali udržet stav 1:0. Sparta byla lepší, gratulujeme ji k výhře."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Johanides (75. Lazarchuk), Bárta, Blažíček (62. Mísař), Skramuský - Lukáč, Pánek - Nejeschleba, Vozáb (75. Gracl), Kučera - Havlina. Absence ze zdravotních důvodů Barták, Chleborád, Motyčka, Pátek a Šmejda

Fanshop banner