Boleslavský trenér Weber: Cíl jsme splnili
Klub

Boleslavský trenér Weber: Cíl jsme splnili

Redakce

Pod vedením Jozefa Webera dohrál tým FK Mladá Boleslav základní část FORTUNA:LIGY 2018-19 na sedmém místě a v nově zavedené nadstavbě postoupil přes Teplice do finále střední čtyřčlenné skupiny proti Zlínu. Nadále tak zůstává ve hře o předkolo Evropské ligy.

„Jsem rád, že jsme postoupili, do finálové fáze této ligové nadstavby," prohlásil boleslavský trenér Jozef Weber, který zdůraznil, že by hráči ani při nezvládnutí postupu volno v druhé polovině května neměli. „Odvetné utkání bylo složité pro oba týmy. Přestože jsou hráči profesionálové, nebylo lehké je připravit na odvetu po jednoznačném výsledku prvního semifinále. Zlepšili jsme se až ve druhém poločase po obdržené vyrovnávací brance a teprve pak začali hrát svoji hru, která nám vynesla šance, ale bohužel je neproměnili," dodal Jozef Weber a k finálovému soupeři řekl: „Se Zlínem máme dvě zkušenosti. Podzimní špatnou, kdy jsme ve Zlíně o dva góly vedli a nakonec prohráli, a na jaře dobrou, když jsme doma vyhráli. Ale Zlín potom vyměnil trenéra a to bývá impulz pro každé mužstvo. Nad tím, zda by byl pro nás lepším soupeřem Zlín nebo Olomouc nemá cenu spekulovat. Kdo se dostane v této fázi soutěž dál, je kvalitním týmem a Zlín bude hodně nebezpečným a náročným soupeřem."

Teplický trenér Stanislav Hejkal přiznal, že s mužstvem prožívá těžké časy. „Utkání v Boleslavi pro nás nebylo jednoduché. Celý týden jsme sbírali především psychické síly. První poločas jsme odehráli dobře, mohli vstřelit gól, ale nevstřelili a prohráli ho, když jsme nepokryli Komlichenka ve vlastním vápně. Po přestávce příchodem Matějovského na hřiště se na nás Boleslav hrnula a čekali jsme na konec zápasu."

Fanshop banner