Odveta semifinálové nadstavby neměla vítěze
Klub

Odveta semifinálové nadstavby neměla vítěze

Redakce

V porovnání s výrazným vítězstvím Boleslavi v prvním semifinále ligové nadstavby byla odveta neúměrně chudá na góly, nikoliv však na dramatické situace a gólové šance především před teplickou brankou. Boleslavští měli tentokrát hodně střelecké smůly a naopak teplický gólman Diviš často velkou dávku štěstí. I remíza však Boleslavi stačila k postupu do finále, kde se střetne se Zlínem v prvním utkání venku a v odvetě doma.

Bylo až s podivem, jak viditelné následky zanechal i po více než týdnu na profesionálních fotbalistech jednoznačný výsledek z úvodního semifinále ligové nadstavby (Teplice - Boleslav 0:8). Boleslavští začali s velkým sebevědomím a ofenzivní chutí, naopak Tepličtí působili nejistě až bázlivě.
Už ve 2. minutě po Jugasově pasu a Fulnekově centru z levé strany se neprosadil hlavičkující Komlichenko, ani po něm nohou Mešanovič. Z další boleslavské akce Komlichenko vystřelil těsně vedle soupeřovy branky. Ve 14. minutě po Takácsově chybné rozehrávce vyrazili Tepličtí do protiakce, která vyvrcholila tečovanou střelou a prvním rohem, ten rozehrál Trubač a hlavičkující Hora těsně minul boleslavskou branku. V 17. minutě Jindráček přišel na vlastní půlce o míč a po Mešanovičově přihrávce Wiesner netrefil z deseti metrů teplickou branku. Ve 21. minutě Komlichenko v soupeřově šestnáctce nezkrotil míč pro vlastní zakončení, ale stihnul přihrát Přikrylovi, jehož technický oblouček Diviš výtečným zákrokem lapil. Přibližně v polovině poločasu Moulis nastřelil boční síť boleslavské branky a Komlichenko trestným kopem netrefil teplickou branku. Ve 35. minutě se zaskvěl boleslavský gólman Stejskal při zmaření Radostovy šance.
Ve 38. minutě Hubínek parádní kolmicí do teplické šestnáctky našel rozběhnutého Fulneka, jehož přízemní centr napříč brankovištěm Komlichenko snadno ze dvou metrů sklepnul do odkryté poloviny branky - 1:0.
Gól byl přirozeným vyjádřením boleslavské herní převahy a řídce obsazené ochozy očekávaly, že těsné vedení po přestávce naroste.

Druhý poločas však začali lépe Tepličtí, když si dvě minuty po změně stran vynutili druhý rohový kop v tomto utkání, Jindráček ho rozehrál přetaženým centrem a u vzdálenější tyče Jeřábek dotlačil míč do sítě - 1:1.
Tři minuty po vyrovnání dopřála boleslavská defenzíva Horovi prostor i čas ke střelbě a teplický kanonýr z dvaceti metrů nastřelil břevno. Potom však Boleslavští zatlačili protivníka na jeho polovinu hřiště a vypracovali si takovou spoustu šancí, až bylo s podivem, že utkání skončilo remízou.
V 51. minutě Přikrylův centr propadl na malém vápně k Mešanovičovi, kterému se však nezdařilo přesné zakončení. V 55. minutě po dalším Přikrylově pěkném centru Wiesner hlavičkoval do břevna teplické branky. V 58. minutě teplická obrana odvrátila Fulnekův centr se štěstím a vzápětí Wiesnerovu střelu gólman Diviš vytlačil na roh. O minutu později Wiesner na kraji soupeřova vápna obehrál brankáře Diviše, od koncové lajny přihrál Mešanovičovi a jeho zakončení obránce srazil mimo prázdnou branku. V 63. minutě při marném obléhání teplické šestnáctky Přikryl a po něm Tataev nastřelili bránící protihráče. V 65. minutě Jugasův centr odvrátili tepličtí obránci na pátý boleslavský roh, po jehož rozehrání to před Divišem vřelo, jak v hrnci na plotně, ale do branky nikdo míč nedostal. V 72. minutě po šestém boleslavském rohu Takácsovo zakončení z malého vápna Diviš zmařil fantastickým reflexem.
V závěrečné čtvrthodince boleslavský tlak znatelně ochabl a hra se opticky vyrovnala. Tepličtí se párkrát dostali na dostřel boleslavské branky, ale jejího strážce nepokořili. Stejskal si poradil s centrovanými míči i s odvážným průnikem Žitného v 81. minutě. Na druhé straně Fulnek z dvaceti metrů minul teplickou branku, v 85. minutě Ladrův pěkný centr Mešanovič hlavičkoval u pravé tyče vedle, v 88. minutě Matějovský dvakrát nastřelil obětavě bránící teplické beky a s Maškovým nedůrazným střeleckým pokusem si Diviš lehce poradil. Rozhodčí Petřík nastavil utkání o dvě minuty, v nichž Boleslavští promarnili svůj poslední rohový kop a remízou potvrdili, že proti Teplicím se jim daří více venku, než doma. Toto byla sedmá remíza ze šestnácti ligových utkání Boleslavi na domácím trávníku v souboji s Teplicemi, když je porazila jen pětkrát a prohrála s nimi čtyřikrát při souhrnném skóre 20:20.

Sestava FK Mladá Boleslav: Stejskal - Hašek, Jugas, Takács, Fulnek - Wiesner (79. Mašek), Hubínek, Tataev (67. Ladra), Přikryl - Komlichenko (56. Matějovský), Mešanovič.

Sestava FK Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Krob (46. Bezdička) - Žitný (89. Ondrášek), Trubač, Radosta (77. Mustafič), Moulis - Jindráček, Hora.

Góly: 38. Komlichenko - 47. Jeřábek

Rozhodčí: Petřík - Pospíšil, Koval

Diváků: 1688

FINÁLE FORTUNA:LIGY

Termíny - http://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2019?type=1&id_stage=3

Video - https://youtu.be/0kKoupzMyB0

Fanshop banner