Z pěti střelců zazářil Lukáč hattrickem
Klub

Z pěti střelců zazářil Lukáč hattrickem

Redakce

Přestože dvanáctá Boleslav a čtrnáctý Náchod nejsou v tabulce skupiny B české ligy starších dorostenců do sebe daleko, tak výkonnostní rozdíl při vzájemném střetnutí byl výrazný. Nebylo divu, vždyť za pětadvacet mistráků Boleslavští nastříleli více než dvakrát tolik gólů a obdrželi polovinu gólů v porovnání s Chrudimským družstvem.

Herní převahu trvající po celé utkání dokázali boleslavští osmnáctiletí dorostenci přetavit v góly a zaslouženě si připsali osmou výhru z pětadvaceti dosud odehraných mistrovských zápasů.
První boleslavskou branku dal ve 14. minutě Lukáč po rohovém kopu Gracla - 1:0. O deset minut později centroval Zmij a lehké Graclově teči hlavou se přesně trefil Vozáb - 2:0. Tak skončil první poločas.

Po přestávce uběhly sotva dvě minuty a Lukáč svým druhým gólem po krásné Vozábově akci zvýšil na 3:0. Dobře hrající Zmij si zasloužil vstřelit gól, což se mu podařilo v 56. minutě zakončením z velké dálky přesně k tyči a za pomoci teče náchodského hráče - 4:0. Poté se ve tříminutové pasáži dvakrát trefil Kučera. Nejprve v 59. minutě zužitkoval přesnou přihrávku Skramuského gólem na 5:0 a pak v 61. minutě po Vozábově nezištném předložení před prázdnou branku - 6:0.
Náchodští snížili v 66. minutě po dlouhém nákopu, který boleslavská obrana laxně bránila a gólman Barták samostatný únik nechytil - 6:1.
Ovšem hned dvě minuty po jediném inkasovaném gólu vysunul Šára skvěle Lukáče a ten přesným zakončením zkompletoval hattrick a zvýšil na 7:1. Poslední zápis mezi střelce tohoto utkání zrealizoval střídající Havlina, který po uvolnění Vozába samostatný únik klidně proměnil - 8:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Johanides, Mísař, Šmejda (70. Bárta), Skramuský - Lukáč (70. Havlina), Šára - Zmij, Gracl (60. Lazarchuk), Kučera - Vozáb. Ze zdravotních důvodů byli mimo hru Chleborád, Motyčka a Pátek.

Góly FK MB U18: 15., 47. a 68. Lukáč, 59. a 61. Kučera, 24. Vozáb, 56. Zmij, 81. Havlina

Fanshop banner