O výhru přišli pět minut před koncem
Klub

O výhru přišli pět minut před koncem

Redakce

V desátém mistrovském utkání jarní části soutěže sehráli boleslavští sedmnáctiletí dorostenci na západě Čech za deštivého počasí vyrovnané utkání, v jehož závěru přišli o těsné vedení a v pozápasovém rozstřelu byl šťastnější plzeňský soupeř.

Úvod utkání byl hektický.
Již ve 2. minutě po přetaženém plzeňském centru z pravé na levou stranu nepokrytý plzeňský útočník Kortan doslova na prsou dopravil míč do boleslavské branky - 1:0.
Na vyrovnání Boleslavští naštěstí nečekali dlouho.
Ve 4. minutě poslal Nykodým kolmou přihrávku mezi plzeňské beky, kam si naběhl Dohalský a chytře přehodil vyběhnuvšího plzeňského gólmana Kubíčka - 1:1.
V 15. minutě Nykodým svým důrazem získal míč, vnikl do plzeňské šestnáctky, obešel gólmana Kubíčka a od zadní lajny pak přihrál Stránskému, který ale přehodil odkrytou branku. Ve 21. minutě po plzeňské akci z levé strany a přihrávce na střed Novický zpoza šestnáctky přestřelil boleslavskou branku. O minutu později znovu po centru zleva Kronusovu střelu pokryl boleslavský gólman Karmazín. Ve 28. minutě boleslavský rohový kop Pechanec v soupeřově šestnáctce hlavou přizvedl a Prajs standardní situaci zakončil nepřesnou střelou. Ve 37. minutě boleslavský gólman Karmazín vytěsnil střelu Vostárka mimo konstrukci své branky. Ve 42. minutě Karmazín znovu vytáhl další tvrdou střelu, tentokrát z kopačky Votavy.

Do druhé půlky vstoupili aktivněji Plzeňští. V 50. minutě zaútočili zleva a s Krátkého střelou si boleslavský gólman Karmazín poradil. V 53. minutě zachytil stoper Pechanec na půlce míč, přihrál ho doleva Nykodýmovi, ten vnikl do plzeňské šestnáctky, kde nastřelil nejprve gólmana Kubíčka a dorážku mu obránci zblokovali mimo branku. V 55. minutě Boleslavští ubránili soupeřovu standardku z pozice malého rohu.
V 61. minutě boleslavský rohový kop prodloužený Pechancovou hlavou propadl ke Stránskému, který se ve shluku před plzeňskou brankou nejlépe zorientoval a poslal Boleslav do vedení - 1:2.
V 64. minutě v závěru boleslavské kombinační akce Tomku vychytal gólman Kubíček. V 67. minutě se Boleslavští ubránili nebezpečné plzeňské standardce zpoza vápna. V závěrečných minutách Boleslavští čelili plzeňskému náporu. V 79. minutě Kronusovu střelu chytil u tyče gólman Karmazín. V 84. minutě po plzeňském centru zprava nestihl před boleslavskou brankou dorážku Tesař.
V 85. minutě plzeňský Krátký tvrdou střelou do růžku boleslavské branky srovnal skóre utkání na 2:2.
V 88. minutě ještě boleslavský gólman Karmazín vytěsnil Kronusovu střelu na tyč.
Utkání tak za nerozhodného stavu dospělo do penaltového rozstřelu FC Viktoria Plzeň U17 - FK Mladá Boleslav U17 4:3: V první sérii byli plzeňský Kronus i boleslavský Pechanec úspěšní - 1:1. V druhé sérii plzeňský Pešek neproměnil a boleslavský Smejtek ano - 1:2. V třetí sérii plzeňský Řezníček i boleslavský Gregor proměnili - 2:3. Ve čtvrté sérii plzeňský Tesař skóroval a boleslavský Tomka ne - 3: 3. V páté sérii plzeňský Krátký svoji šanci proměnil a boleslavský Nykodým ne - 4:3. Plzeňští si tak připsali druhý bod do tabulky, Boleslavští si odvezli jen jeden bod za remízu v základní hrací době.

Sestava Viktoria Plzeň U17: Kubíček - Šoul, Kolerus, Petržílka, Votava (75. Jílek) - Vostárek (90. Řezníček), Pešek - Kronus, Kortan (64. Renza), Novický (64. Tesař) - Krátký.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Karmazín - Roháček, Pechanec, Prajs - Svoboda (65. Holakovský), Dohalský (46. Zedníček), Kohout (72. Smejtek), Chládek - Pešta (57. Tomka), Nykodým - Stránský (76. Gregor).

Branky: 2. Kortan, 85. Krátký - 4. Dohalský, 61. Stránský

ŽK: Krátký - Holakovský

Rozhodčí: Cihlář - Kožár, Kastl

Fanshop banner