Poprvé letos vyhráli až na desátý pokus
Klub

Poprvé letos vyhráli až na desátý pokus

Redakce

Po sedmi prohrách a dvou remízách, po nichž byli úspěšní v penaltovém rozstřelu, až teprve na desátý pokus v letošní jarní části celostátní ligy starších dorostenců Boleslavští vyhráli a ziskem tří bodů se posunuli těsně nad hranici sestupového propadliště. Proti Plzni byli po celé utkání aktivnější, více na míči a zaslouženě zvítězili, i když po brance Plzeňských ze závěru úvodní čtvrthodinky museli vývoj utkání obracet.

Do utkání vstoupili Boleslavští aktivně. Již ve 2. minutě po rohovém kopu zprava Kalabisovo zakončení hlavou odehrál z brankové čáry jeden z plzeňských obránců. Ve 3. minutě zase plzeňský gólman Novák vytáhl tvrdou střelu Majera z pod břevna. Ve 12. minutě rozjeli Boleslavští pohlednou rychlou akci, v níž Mašek přihrál do běhu Rashidovi, ten před plzeňskou šestnáctku dal doprava Milnerovi, s jehož málo důraznou střelou si gólman Novák snadno poradil.
Ve 14. minutě zaútočili Plzeňští po levé straně a po centru míč propadl k Pecháčkovi, který vnikl do šestnáctky a střelou k tyči trefil plzeňské vedení - 1:0.
Po vedoucí plzeňské brance se hrálo čtrnáct minut v tempu, ale bez brankových příležitostí na jedné i druhé straně. Ve 28. minutě přešli Boleslavští do ofenzivy Rashidem a po jeho přihrávce doprava vnikl Para do plzeňské šestnáctky, kde ho obránci zablokovali.
Ve 29. minutě Majer v soupeřově šestnáctce přihrál doleva Milnerovi, kterého plzeňský gólman Novák zastavil nedovoleným způsobem a rozhodčím Kožárem nařízený pokutový kop Kalabis jistě proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
Ve 39. minutě v boleslavské brejkové akci Majerovu přihrávku před plzeňskou brankou Milner nestihl. Ve 42. minutě po Milnerově přihrávce nejprve Rashid nastřelil plzeňského gólmana a následnou Majerovu dorážku brankář Novák vytěsnil mimo konstrukci své branky.
Ve 43. minutě Boleslavští zahrávali rohový kop zprava a Majerův centr Kalabis hlavou nasměroval podruhé do plzeňské branky - 1:2. Vzápětí rozhodčí Kožár ukončil první polovinu utkání.

Do druhé půlky vstoupili Plzeňští se zřejmým odhodláním změnit pro ně nepříznivý stav. Boleslavští zase s cílem udržet své vedení, případně ho ještě nějakou brankou pojistit. Ve 47. minutě vnikl zprava do plzeňské šestnáctky Milner, nepodařilo se mu však z úhlu prostřelit gólmana Nováka. V 50. minutě rozehráli Plzeňští standardku zleva přetaženým centrem, zblokovaná střela skončila v zámezí mimo boleslavskou branku a následný rohový kop pokryl gólman Hartych. V 52. minutě plzeňský útok skončil nepřesnou střelbou.
V 55. minutě boleslavský Tichý vyvedl míč po levé straně, odkud nacentroval přes plzeňské beky do šestnáctky, kde dobíhající Majer trefil míč bez přípravy tak povedeně, že gólman Novák neměl šanci - 1:3.
V 57. minutě plzeňský Fišer zachytil rozehrávku boleslavské defenzívy a zpoza šestnáctky tvrdě vystřelil, jeho střela těsně minula boleslavskou branku. V 66. minutě po autovém vhazování Majer vyzkoušel z úhlu pozornost plzeňského gólmana, ale nepřekvapil jej. V 69. minutě se Boleslavští ubránili plzeňské standardce z nebezpečné vzdálenosti. V 76. minutě na Moravčíkův centr zleva Mašek nedosáhl. V 78. minutě Moravčík střílel nepřesně. V 80. minutě po plzeňském ataku zprava Vrba nebezpečnou dorážkou u bližší tyče boleslavskou branku minul. Boleslavští své vedení uhlídali a se závěrečným hvizdem rozhodčího Kožára se letos poprvé radovali ze zisku tří bodů.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík po první letošní výhře řekl: „V úvodu utkání jsme byli lepším týmem a vytvořili si dvě až tři velké šance, které jsme nedokázali využít. Soupeř z ojedinělého útoku šel do vedení. V tu chvíli mě hráči velmi potěšili, že pokračovali v dobrém výkonu a zaslouženě do konce poločasu výsledek otočili. Úvod druhé poloviny patřil soupeři. Po přežití dvou ošemetných závarů v blízkosti naší branky jsme dokázali vstřelit nádhernou branku po rychlém protiútoku. Tento gól nás uklidnil. V závěru nás domácí tým dostal pod tlak, ale bojovností a týmovým výkonem jsme dokázali uhájit důležité vítězství."

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Novák - Halász, Gabriel, Strmiska, Žilák - Ruda, Kuhajda (46. Fišer) - Vrba, Kodýdek (75. Popovič), Václavík, Pecháček (63. Koranda).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hartych - Vlk, Kalabis, Coňk, Tichý - Snížek, Michal Mašek - Para (46. Moravčík), Majer (80. Pánek), Rashid - Milner (89. Stránský)

Branky: 14. Pecháček - 29. a 43. Kalabis (první z pokutového kopu), 55. Majer

ŽK: 63. Kodýdek - 9. Milner

Rozhodčí: Kožár - Cihlář, Kastl

Fanshop banner