Důležitá výhra nad sousedem v tabulce
Klub

Důležitá výhra nad sousedem v tabulce

Redakce

V prvním májovém dni v předehrávaném třicátém kole skupiny B české ligy staršího dorostu Boleslavští těsně porazili souseda z tabulky a na dvanáctém místě zvýšili svůj odstup od třinácté Chrudimi na sedm bodů.

Úvodní minuty patřily boleslavským fotbalistům, ale na Kučerův nebezpečný centr v chrudimském pokutové území nikdo nedosáhl. V 9. minutě dobře pálil Gracl, ale ani on pro Boleslav netrefil gólovou radost. Ve 12. minutě Vozábův pohotový úder patou nasměroval míč do chrudimské branky, ale obránce ho vykopl z brankové čáry. Od 30. minuty v boleslavském tlaku s několika šancemi Kučera dvě výborné příležitosti neproměnil a Mrnka trefil tyčku. Poločas tak skončil bez branek.

Ve druhém dějství se Boleslavští konečně dočkali.
Po akci Vozába a Kučery se dostal v 62. minutě do šance Lukáč a trefil se přesně - 1:0.
O tři minuty později mohl zvýšit boleslavské vedení Mísař, ale po rohu hlavičkoval nad chrudimskou branku.
V 72. minutě Graclem razantně a přesně rozehraný rohový kop Šmejda zužitkoval v gólovou hlavičku - 2:0.
V 83. minutě však Chrudimští po nákopu a rychlé střele v pokutovém území snížili na 2:1.
Ve zbylých minutách si boleslavští dorostenci těsnou výhru nenechali vzít.

Trenéra boleslavských dorostenců Jana Navrátila mrzela malá efektivita v zakončení: „Máme tři body, které jsme potřebovali. Ve hře ovšem bylo v útočné fázi spousta nedostatků. Pomalu jsme kombinovali a chyběla nám rychlejší nabídka na útočné polovině. I přes tyto nedostatky jsme si vytvořili pět až šest gólových situací, ale proměnili z nich jen dvě. Budeme pracovat na efektivitě v zakončení, abychom v dalších zápasech vstřelili více gólů."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Zmij, Mísař, Šmejda, Mrnka - Lukáč, Böhm (55. Kadlec) - Nejeschleba (72. Johanides), Gracl, Kučera - Vozáb. Mimo hru ze zdravotních důvodů byli Barták, Chleborád, Motyčka, Pátek.

Góly FK MB U18: Lukáč, Gracl.

Fanshop banner