Roli favorita potvrdili především v prvním poločase
Klub

Roli favorita potvrdili především v prvním poločase

Redakce

V duelu předehrávaného třicátého kola skupiny B české ligy mladších dorostenců Boleslavští přestříleli soupeře ze spodní poloviny tabulky. Chrudim v dosavadním průběhu nedala ani polovinu gólů v porovnání s ofenzivní produktivitou boleslavského družstva ze sedmé příčky.

Nejmladší boleslavští dorostenci potvrdili, že si dokáží vypracovat spoustu šancí a jsou pro soupeře nebezpeční, zároveň se však neubránili problémům v defenzívní fázi. Všechny tři obdržené branky byly více než laciné.
Na vedoucí boleslavský gól Stránského odpověděl po deseti minutách chrudimský Kozák. Stránský svým druhým gólem po půlhodině hry a Dohalský trefou ve 36. minutě zařídili boleslavskému týmu dvougólový náskok před přestávkou.
Druhý poločas začal ve 47. minutě Dohalského gólem do chrudimské branky. Na rozdíl dvou gólů skóre vrátil v 68. minutě chrudimský Zvolánek, ovšem za necelých pět minut skóroval boleslavský Gregor. A když dvě minuty před koncem chrudimský Procházka po třetí překonal boleslavského brankáře, tak ještě před závěrečným hvizdem potvrdil zaslouženou výhru Boleslavi svým druhým gólem Gregor.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jaroslav Machač k jasné výhře řekl: „Spokojený jsem s prvním poločasem, hráli jsme dobře a hře jasně dominovali. Bohužel jsme nedokázali po změně stran na výkon navázat. Hráli jsme zbrkle a tím pádem hodně nepřesně. Druhý poločas nebyl nijak pohledný. Radost nám může dělat efektivita, že i přes zhoršenou hru a dvě obdržené branky jsme dokázali vyhrát i druhý poločas."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Ulrich - Holakovský, Vinický, Chalupník, Černý (46. Šoufek) - Zedníček, Dohalský - Gregor, Tomáš Král (61. Bernard), Tykva (Kubát) - Stránský. Chyběli Lukáš Mašek (s reprezentací U15), Kühmel, Smožanyk, Jakub Vlček, Filip Vlček, Vostřel (všichni ze zdravotních důvodů).

Branky: 4. a 30. Stránský, 36. a 47. Dohalský, 74. a 90. Gregor - 16. Kozák, 68. Zvolánek, 88. Procházka.

Fanshop banner