Boleslavští rekordně rozdrtili teplického soupeře
Klub

Boleslavští rekordně rozdrtili teplického soupeře

Redakce

Rekordního vítězství dosáhli boleslavští fotbalisté na teplickém hřišti, kde vyhráli první poločas jasně o šest gólů a ve druhém přidali další dva. Utkání bylo úvodním semifinále v nadstavbové skupině o Evropu, odveta se hraje v Mladé Boleslavi v neděli 12. května od 15 hodin.

Takový poločas mladoboleslavští fotbalisté za patnáct let v první tuzemské lize nepředvedli, jaký se jim povedl na teplických Stínadlech. Kanonádu začali hned první útočnou akcí.
Ve 2. minutě spolupráci Mešanoviče s Komlichenkem završil Přikryl přízemní trefou podle gólmana Grigara k pravé tyči - 0:1.
Než se Tepličtí stačili vzpamatovat z časného direktu, inkasovali podruhé.
Ve 4. minutě se podle koncové lajny prokličkoval do teplického malého vápna Bucha a z jeho přihrávky Mešanovič snadno zvýšil boleslavské vedení - 0:2.
Boleslavští sebevědomě kombinovali, Tepličtí se marně snažili zmírnit skóre narůstající v jejich neprospěch.
V 15. minutě po třetím teplickém rohu založil Mešanovič boleslavský brejk přes Jugase, který na polovině hřiště posunul míč Buchovi, a ten své sólo zakončil přízemní ranou k pravé tyči - 0:3.
Tepličtí kontrovali útokem zleva ve 20. minutě, ale Moulisův centr proletěl neškodně boleslavským brankovištěm. O dvě minuty později na druhé straně hřiště po Přikrylově přihrávce Komlichenko nastřelil levou tyč teplické branky a Wiesnerovu dorážku Grigar vyrazil.
Ve 25. minutě boleslavskou ofenzivní akci završil Mešanovič překvapivou střelou z téměř nulového úhlu, kdy míč kolem bezmocného gólmana Grigara proletěl napříč brankou k levé tyči - 0:4.
Ve 36. minutě za faul Shejbala na Jugase odpískal rozhodčí Ardeleánu pokutový kop, který přízemní ranou do středu branky proměnil Komlichenko - 0:5.

Pět minut před pauzou frustrovaný teplický stoper Shejbal na půlící čáře hrubě fauloval Komlichenka a po druhé žluté kartě viděl i červenou a předčasně opustil hrací plochu. Přesilovku ještě před přestávkou Boleslavští využili k dalšímu navýšení vedení.
Ve 45. minutě Přikrylův centr si v soupeřově vápně zpracoval Komlichenko a s přehledem překonal Grigara svojí druhou trefou v tomto zápase a celkově šestadvacátým gólem v aktuálním ligovém ročníku - 0:6.

Pod dojmem vysokého gólového rozdílu se odehrál druhý poločas v poklidném tempu. Boleslavští kombinační hrou kontrolovali dění na hřišti, Tepličtí se marně snažili zmírnit debakl. Boleslavský gólman Šeda vychytal střeleckou příležitost Jindráčka ve 48. minutě. V 56. minutě po Komlichenkově pasu neproměnil šanci Wiesner. Kolem 60. minuty kopali Tepličtí dva rohy, ale boleslavská defenzíva s jistým Šedou odolala. V 64. minutě si Šeda poradil i s mimořádně jedovatou Horovou bombou. V 68. minutě byl Mešanovič blízko hattricku, ale z dvaceti metrů nastřelil jen břevno teplické branky. V dalším průběhu nepřesně střílel Mašek a opět Mešanovič. V závěrečné desetiminutovce zkázu Teplic dokonal jejich odchovanec momentálně v boleslavském dresu Takács.
V 82. minutě čtvrtý boleslavský roh (třetí ve druhém poločasu) rozehrál Mareš a hlavou k pravé tyči zakončil Takács - 0:7.
V 85. minutě Boleslav zaútočila po levé straně a Marešův centr Takács opět hlavou usměrnil do soupeřovy branky, tentokrát k levé tyči - 0:8.

Těsně před koncem boleslavský gólman Šeda uhájil nulu výtečným zákrokem proti Horově hlavičce i následným jistým počínáním po rohovém kopu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner (73. Mareš), Bucha (46. Takács), Hubínek, Přikryl - Komlichenko (65. Mašek), Mešanovič.

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Žitný (42. Hošek), Ljevakovič, Kučera, Moulis (32. Hyčka) - Jindráček (77. Trubač), Hora.

Góly: 4. a 25. Mešanovič, 36. a 45. Komlicheenko (první z pokutového kopu), 82. a 85. Takács, 2. Přikryl, 15. Bucha

ŽK: Žitný, Shejbal - Bucha, Hájek, Šeda

ČK: Shejbal (ve 40. minutě)

Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Novák

Diváků: 2107

FINÁLE FORTUNA:LIGY

Termíny - http://www.fortunaliga.cz/rozpis-zapasu/2019?type=1&id_stage=3

Video - https://youtu.be/0kKoupzMyB0

Fanshop banner