Přikryl by rád s Boleslaví do Evropské ligy
Klub

Přikryl by rád s Boleslaví do Evropské ligy

Redakce

O běhavém ofenzivním záložníkovi, který ve svých šestadvaceti letech patří k fotbalově ostříleným členům mladoboleslavského kádru, se na podzim spekulovalo, kde bude pokračovat v kariéře. V FK Mladá Boleslav měl smlouvu do června 2019 a ještě před Vánocemi 2018 ji prodloužil o dva roky do června 2021. Se sedmi trefami a devíti gólovými asistencemi patří k nejlépe hodnoceným fotbalistům FORTUNA:LIGY ročníku 2018-19.

„Osobní bilance mě těší, mám z ní upřímnou radost, ale v této souvislosti musím zmínit Máru Matějovského, protože on ví, jak a kam nabíhám a dává mně spousty balónů, a celkově je to i o celém týmu, který si na jaře, jak se říká, sednul. Myslím si, že i přes nevydařený podzim se nám končící ročník povedl a s možností pokračovat v nadstavbě na dalším vylepšení, může být nakonec i úspěšná. Bylo by fajn se dostat do předkola Evropské ligy, Mladá Boleslav by si to zasloužila."

Čím to bylo, že podzim a jaro mělo boleslavské mužstvo tak odlišné?
„Podzim nebyl z naší strany ideální, zbytečně jsme poztráceli spoustu bodů. Ke konci podzimní sezóny bylo těch zápasů víc, než obvykle, na to jsme nebyli zvyklí. Naopak jarní zápasy utekly strašně rychle, a vědomí, že jsme už odehráli třicet zápasů a měli bychom vlastně končit, je k neuvěření. Kdyby nám někdo po podzimu řekl, že budeme sedmí a šestka nejlepších nám uteče jenom na vzájemný zápas, tak bysme to určitě brali. Na jaře jsme trošku ten podzim napravili."

Jak moc je pro boleslavskou ofenzívu důležitý Komlichenko?
„Když je v týmu nejlepší střelec ligy, tak je to samozřejmě znát. On si vydobyl takový respekt, že se na něho soupeři soustřeďují a speciálně připravují, tím pádem jeho přínos pro náš tým není jenom v nastřílených gólech, ale že na sebe naváže soupeřovy obránce."

Pomohl mužstvu zimní příchod nových stoperů?
„Samozřejmě posílení defenzívy Jugasem a Hájkem beru jako nejdůležitější změnu přes zimu, to nám hodně pomohlo."

Kteří další spoluhráči podle tvého vnímání hry přímo ze hřiště dominovali?
„Hubínek i Fulnek podávají momentálně výborné výkony a Mára Matějovský je nejlepší hráč, jakého v sestavě máme, ten dělá naši hru takovou, jaká je."

Všimnul jste si těch nejmladších členů kádru, kteří se teprve převážně na trénincích rvou o svoji šanci?
„Je pravda, že když jsem na začátku roku na papíře viděl, kolik nových jmen máme v týmu, tak jsem byl hodně překvapený. Ale přinesli správnou míru entuziasmu a mladického zapálení do fotbalu, jsou to opravdu šikovní kluci. Například když mezi nás už v listopadu přišel Pech, tak prokázal kvalitu a byl jako svěží vítr do mužstva, Provazník s námi trénoval už déle a je to také velký talent. Mladí tady mají možnost na sobě pracovat a pro Boleslav ještě hodně udělat."

Fanshop banner