Góly padaly jenom v prvním poločase
Klub

Góly padaly jenom v prvním poločase

Redakce

V nedělním dopoledni na uhříněvském trávníku boleslavští osmnáctiletí dorostenci těsně prohráli s devatenáctiletými soupeři z vršovických Bohemians.

Úvod utkání přinesl vršovický tlak, ale zároveň tři dobré boleslavské protiútoky. Ovšem žádná situace nevedla k první brance. Ve 25. minutě Bohemians promarnili gólovou příležitost, když jejich hráč po dobrém centru hlavičkoval nepřesně vedle Kocmichovy branky.
Ve 31. minutě Lukáčův přímý volný kop s pomocí Kučerovy teče skončil ve vršovické brance - 0:1.
Boleslavská radost však trvala jen šest minut.
Ve 37. minutě Bohemians zdařilou kombinaci završili Vaněk úspěšnou střelou z hranice pokutového území - 1:1.
V poslední minutě prvního poločasu se Bohemians ujali vedení po standardní situaci přesně hlavičkujícím Lehovcem - 2:1.

Ve druhém dějství byli herně lepší Boleslavští, ale o vyrovnání těsně nepříznivého skóre se snažili marně. Zakončení Vozába ani Pánka po pěkné kombinaci góly neskončila. Naopak Bohemians se po ojedinělých akcích dvakrát dostali k zakončení a nastřelili vždy tyčku. V poslední minutě mohl po přímém volném kopu vyrovnat hlavou Mrnka, ale míč nasměroval těsně nad vršovickou branku.

Boleslavský trenér Jan Navrátil i přes prohru našel pochvalná slova: „Tým zaslouží pochvalu. Sice jsme nedosáhli na body, které potřebujeme, ale herně jsme předvedli velmi dobrý výkon. Bohužel jsme nebyli efektivní v útočné fázi, kdy jsme měli kromě vstřeleného gólu další tři výborné šance. V obranné fázi kluci zaslouží velkou pochvalu při presinku a snaze získat míč. Škoda, že rozhodla pro domácí standardní situace, při které jsme udělali chybu, a ta nás stála body."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Kocmich - Mrnka, Mísař, Šmejda, Skramuský - Lukáč, Pánek - Zmij (85. Lazarchuk), Vozáb, Kučera (78. Gracl) - Milner.

Sestava Bohemians Praha 1905 U19: Šerák - Lehovec, Nussbauer, Mareš, Šumilov (58. Štěpánek F.), Vaněk, Musil, Novák, Dostál, Matoušek (80. Jančí), Seniv

Góly: 37. Vaněk, 45. Lehovec - 31. Kučera

Rozhodčí: Dobrý - Zelený, Bočok

Diváků: 50

Fanshop banner