Šestnáctiletí podlehli až závěrečnému tlaku staršího soupeře
Klub

Šestnáctiletí podlehli až závěrečnému tlaku staršího soupeře

Redakce

V Uhřiněvsi, kde má domácí hřiště mládež vršovických Bohemians, se boleslavští šestnáctiletí fotbalisté prezentovali srdnatým výkonem. Se starším soupeřem drželi krok herně i kondičně, ale ke konci přeci jenom se silami nevydrželi a soupeř rozhodl o své výhře.

První půli Boleslavští odehráli skvěle, soupeře vysoko napadali, nabourávali mu rozehru a po získání míče vyráželi do rychlých protiútoků. Z jednoho se dokonce ujali vedení.
Ve 22. minutě výbornou Gregorovu přihrávku Stránský zužitkoval ke skórování - 0:1. Bohemians před koncem poločasu zatlačili boleslavské družstvo ke Karmazínově brance a při sérii několika rohů promarnili dvě šance, když hlavičky vršovických hráčů skončily vedle.

Druhý poločas začal brzkým gólem Bohemians.
Ve 49. minutě vršovický Knap vyrovnal na 1:1.
V této fázi utkání se boleslavským dorostencům nedařilo podržet míč, o který mnohdy přicházeli vlastní zbrklostí. Po vyrovnávacím gólu za situace kdo s koho se hrálo nahoru dolů, neúnavně bojovalo o střed pole s oboustranným úsilím o rychlé protiútoky. Boleslavským mladším hráčům, než byli vršovičtí protivníci, s blížícím se koncem utkání docházely síly.
V 77. minutě dal Váňa branku na 2:1 pro Bohemians a pět minut před koncem vršovické vítězství potvrdil z penalty Kadlec - 3:1.

Trenér boleslavských dorostenců Jaroslav Machač má starosti množstvím hráčských absencí: „Tým můžeme určitě pochválit, zahrál výborně a je na čem stavět. Nyní je pro nás ovšem podstatnější stav kádru, jelikož na Bohemku jsme jeli bez čtyř zraněných a Maška plnícího si reprezentační povinnosti a po utkání nám přibyli na marodku další dva hráči."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Karmazín - Holakovský, Vinický, Chalupník, Černý (54. Dohalský) - Vostřel (46. Zedníček), Filip Vlček (59. Filip) - Gregor, Král (Brdička), Tykva - Stránský. Pro utkání nebyli k dispozici zranění Jakub Vlček, Kubát, Kühmel, Smožanyk a na reprezentačním srazu U15 Lukáš Mašek.

Sestava Bohemians Praha 1905 U17: Šerák - Lehovec, Nussbauer, Mareš, Šumilov (58. Štěpánek F.), Vaněk, Musil, Novák, Dostál, Matoušek (80. Jančí), Seniv.

Branky: 49. Knap, 77. Váňa, 85. Kadlec (z pokutového kopu) - 22. Stránský

Rozhodčí: Dobrý - Zelený, Bočok

Diváků: 60

Fanshop banner