Po zdolání Zlína dolehlo na trenéra Webera zklamání z Julisky
Klub

Po zdolání Zlína dolehlo na trenéra Webera zklamání z Julisky

Redakce

Boleslav se vítězstvím nad Zlínem posunula na sedmou příčku a účast v elitní ligové šestici ji unikla velmi těsně, jen horší bilanci ve vzájemných zápasech s Libercem, který v závěrečném kole prohrál na hřišti zachraňující se Karviné. Boleslav o umístění na šesté příčce přišla domácí prohrou s Libercem a také lajdáckou remízou s pražskou Duklou.

„Měl bych si užívat radost z vítězství nad Zlínem, ale nemůžu. Při pohledu na konečnou ligovou tabulku mě píchlo u srdce, jak hloupě jsme na Dukle přišli o šestku," povzdechl si boleslavský kouč Jozef Weber bezprostředně po třígólové výhře nad Zlínem. Po minipauzičce s hlubokým vydechnutím pokračoval v hodnocení utkání: „Hráli jsme dobře kombinačně a bavili diváky. Odehráli jsme dobré utkání. Především spolupráce Komlichenka s Mešanovičem, kteří mohli poprvé z různých důvodů, disciplinárních a zdravotních, nastoupit od začátku spolu, byla dobrá. Nadstavba je úplně nová soutěž, nikdo ji v České republice dosud nehrál a nemá s ní zkušenosti. Sám jsem hodně zvědavý, jak to zvládneme, ale věřím, že se dobře připravíme a v zápasech play off napravíme, co jsme pokazili na Julisce s pražskou Duklou."

Zlínský trenér Roman Pivarník litoval hráčských absencí: „Bohužel od předchozího zápasu se Slavií jsme museli udělat několik změn, protože nám vypadli kvůli zranění Bartošák, Džafič a těsně před zápasem i Vyhnal, navíc se vykartoval Poznar. Máme úzký kádr a tak jsme dali příležitost mladým hráčům Slaměnovi, Nečasovi a Cedidlovi. Boleslavští nás přehrávali středem hřiště, kde jsme nepohlídali jejich náběhy, dvojice boleslavských útočníků naši obrannou trojku přehrávala a to rozhodlo zápas v náš neprospěch. Po zimě jsme sice byli v první šestce, hráčský kádr se však oslabil a dokázali jsme uhrát prostřední skupinu. V play off souboj s Olomoucí bude pikantní a budeme se snažit postoupit dále. Budeme však hodně důležité, jak se dáme dohromady zdravotně."

Fanshop banner