Hledáme fotbalové hvězdičky! Kluby FORTUNA:LIGY podpoří projekt Můj první gól
Klub

Hledáme fotbalové hvězdičky! Kluby FORTUNA:LIGY podpoří projekt Můj první gól

Redakce

Závěrečné kolo základní části FORTUNA:LIGY proběhne v hávu projektu Můj první gól, který nabízí pomocnou ruku fotbalistům a fotbalistkám na startu jejich kariéry. Základní jedenáctky všech šestnácti ligových celků proto doprovodí k zápasům malé fotbalové naděje v tričkách s logem projektu.

Projekt FAČR "Můj první gól" se skládá ze sedmi dílčích pilířů, z nichž nejvýznamnějším je náborová kampaň s názvem Měsíc náborů. Ta již tradičně probíhá v květnu a září. Během májového měsíce se proto na fotbalových hřištích po celé České republice uskuteční desítky fotbalových náborů. "Stejně jako v minulých letech se těšíme na plno krásných akcí plných radosti z pohybu, díky kterým, doufám, najdeme i nové fotbalové hvězdičky, které následně rozšíří naší členskou základnu," uvedl Grassroots manažer FAČR Michal Blažej.
Měsíc náborů - https://www.youtube.com/watch?v=bezPIAXo_Rs&feature=youtu.be

Již nedílnou součástí projektu je také série Příběhů fotbalových osobností nebo série instruktážních videí Trénuj. Trenérské návštěvy a semináře pro učitele v rámci pilíře Škola v pohybu zase inspirují učitele a učitelky základní škol, jak v hodinách tělesné výchovy zábavnou formou zlepšit dětem jejich pohybové dovednosti.
Protože se Fotbalová asociace České republiky snaží projekt po všech stránkách neustále rozšiřovat tak, aby mladým fotbalistům a fotbalistkám přinášel komplexní podporu ve fotbalových začátcích, zařadila mezi pilíře i projekt o důležitosti správné výživy. Pilíř Strava fotbalistů proto představuje základní zásady správného stravování, a to formou animovaných videí, která baví děti i jejich rodiče.
Strava fotbalistů - https://www.youtube.com/watch?v=lsVc878230c&feature=youtu.be

Není náhodou, že projekt Můj první gól ocenila Evropská fotbalová unie (UEFA) jako nejlepší Grassroots projekt roku 2015 v rámci všech členských zemí. „Na vlastní oči jsem viděl, jak úspěšnou akcí Můj první gól je, a byl jsem vážně fascinován," ocenil Per Ravn Omdal, čestný předseda Grassroots UEFA. Pro více informací o projektu navštivte stránku www.mujprvnigol.cz.

Fanshop banner