Nečekaně promrhali dvougólové vedení
Klub

Nečekaně promrhali dvougólové vedení

Redakce

Přestože Boleslavští vyhráli zaslouženě poločas a ve druhém vedení navýšili navzdory nadšeně bojujícímu soupeři, tak nakonec odjeli z pražské Julisky jenom s jedním bodem, neboť v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasovali.

První poločas začal ofenzivní snahou boleslavských fotbalistů. Nepovedl se jim útok po pravé straně, vzápětí se neprosadili ani z levé strany, a když v 5. minutě za stoperským odkopem vyrazil středem soupeřovy obrany Komlichenko, tak v rychlosti míč nezpracoval a z šance nic nebylo. Na druhé straně ve 12. minutě Jugas zastavil průnik Duranoviče a o minutu později Šeda přikryl centr z pravé strany před dorážejícím Součkem. V 16. minutě Boleslavští promarnili dva rohy. Ve 25. minutě Komlichenka v šanci zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.
Ve 26. minutě Hubínkovu kolmici za soupeřovu obranu zpracoval Přikryl, jenž po zemi přihrál Komlichenkovi, který z otočky skóroval po dvaadvacáté v aktuálním ligovém ročníku - 0:1.
Ve 28. minutě po Přikrylově chytré přihrávce se Komlichenkovi ocitl opět ve výhodné palebné pozici, ale trefil pouze pravou tyč Radovy branky. Boleslavský brankář si snadno poradil s centrovanými či dlouze nakopávanými míči. Ve 37. minutě lehce tečnul Gonzálesovu ránu a následný roh bez obtíží lapil u vzdálenější tyče. Poločas se dohrál v poklidném režimu mezi šestnáctkami, když už se Boleslavští do soupeřova vápna dostali, tak rozhodčí odpískal Komlichenkovi útočný faul.

Druhý poločas předvedli boleslavští fotbalisté výkon v podzimním duchu, o kterém si jejich příznivci mysleli, že ho přes zimu zaplašili. Domácí Dukla po změně stran přidala, její hráči byli pohyblivější a důraznější. Tlačili se k boleslavské brance a vynutili si devět rohových kopů, třikrát více, než v prvním poločase. V 52. minutě v první velké šanci Tetourovu dělovku obětavě bránící boleslavští hráči srazili šťastně na roh. V 61. minutě Gonzales běžel sám proti boleslavské brance, ale Šedu neprostřelil. V té době kupili Boleslavští jednu nepřesnost na druhou, koledovali si o trest, který zatím nepřišel a tak se přeci jenom vzchopili. V 67. minutě po spolupráci s Ladrou se Komlichenko dostal ze střeleckého úhlu a jeho přihrávku na malém vápně nestihnul Přikryl nasměrovat do branky. V 71. minutě po Maškově rohu nepovedeně stříleli Přikryl i Ladra. O minutu později promarnili nadějné střelecké pozice Přikryl a Komlichenko. Po sérii zmařených příležitostí se Boleslavští přeci jenom dočkali navýšení skóre.
V 75. minutě boleslavský útok středem hřiště zakončil Mašek úspěšnou střelou, které mimo Radův dosah pomohla teč bránícího hráče - 0:2.
V 79. minutě po spolupráci s Komlichenkem vystřelil Mašek k pravé tyči, odkud Rada míč vytlačil na roh, který Boleslavští promarnili. V tu chvíli se zdálo být nemožné promarnit téměř jisté tři body. Nemožné se však stalo. Závěrečná desetiminutovka patřila Dukle.
V 80. minutě centr z levé strany proletěl ke vzdálenější tyči, kde Duranovič propasíroval míč za Šedova záda - 1:2.
Hra se na pár minut rozdrobila do osobních střetů uprostřed hřiště.
V 89. minutě propadl míč středem boleslavské obrany k Tetourovi, jenž šťastně vsítil vyrovnávací gól ze sporného postavení. Hlavní sudí Houdek s asistentem Flimmelem konzultoval, zda střelec nebyl v ofsajdovém postavení, a gól posléze uznal - 2:2.
Vývoj závěru zápasu Boleslav zaskočil a Duklu povzbudil. V nastavení Boleslavští přežili tři slepené rohy rozdováděného protivníka, a když vyrazili do protiútoku, vynutili si trestný kop, který však nevyužili.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Ostojič, Ďurica, Souček - Douděra, Tetour, Hanousek, Miloševič - Duranovič, González (80. Hadaščok), Holík (65. Podaný).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek, Jugas, Hájek, Mareš - Hubínek, Tataev (65. Takács) - Ladra (88. Klíma), Bucha (59. Mašek), Přikryl - Komlichenko.

Góly: 80. Duranovič, 89. Tetour - 26. Komlichenko,75. Mašek

ŽK: Ostojič, Tetour, Duranovič - Hájek, Jugas, Mareš, Fulnek

Rozhodčí: Houdek - Kotík, Flimmel

Diváků: 769

Fanshop banner