Stoper Jan Král je v německém Aue spokojený
Klub

Stoper Jan Král je v německém Aue spokojený

Redakce

Talentovaný mladoboleslavský stoper Jan Král od začátku letošního roku hostuje v německém druholigovém FC Erzgebirge Aue a má za sebou už první herní zkušenost v mistrovském utkání, když na závěr střetnutí FC Erzgebirge Aue - 1. FC Heidenheim 0:1 vystřídal Iyoha.

„V Aue si zvykám, zdejší klub není moc velký, ale jsou tu kolem jenom samí hodní lidé, kteří mně se vším pomáhají, když cokoliv potřebuji. Fotbalový prezident pan Bernd Keller je skvělý člověk, který pro klub udělá maximum, každý den je s námi a opravdu fotbalem žije," řekl Jan Král, jenž si našel bydlení v nedalekém a o poznání větším Chemnitzu. „Tréninky v porovnání s Boleslaví nejsou moc rozdílné úrovní, náročností ani náplní. Také mezi mistrovskými soutěžemi velký rozdíl nevidím. Česká liga je možná náročnější běžecky a v německé druhé bundeslize je o trochu více technicky vyspělejších hráčů. V mužstvu Aue je parta dobrá, bohužel stále neumím pořádně německy, ale hodně komunikuji s nejzkušenějším hráčem Denisem Kempe, který si mě vzal pod křídla, a skoro každý den jsme spolu."

Pět kol před koncem byl tým FC Erzgebirge Aue čtrnáctý v osmnáctičlenné druhé bundeslize s odstupem pěti bodů na barážovou příčku a devět bodů od dvou přímo sestupových míst na konci tabulky. FC Erzgebirge Aue v dubnu hraje na hřišti kandidáta postupu do první bundesligy Hamburger SV (v tabulce 2.) a doma proti VfL Bochum (10.), v květnu hraje venku s Jahn Regensburg (8.), doma s Greuther Fürth (11.) a končí venku na SV Darmstadt (12.).

Jan Král v mladoboleslavském dresu nastoupil k sedmi prvoligovým startům v Česku v loňské podzimní sezóně. Před tím na podzim 2017 hostoval v druholigovém Varnsdorfu a v roce 2018 patřil k oporám mladoboleslavské juniorské defenzívy. Pestré zkušenosti má z jedenačtyřiceti startů v dorosteneckých reprezentacích (za U16 ve čtyřech zápasech jednou skóroval, za U17 odehrál čtrnáct zápasů bez gólového zápisu, za U18 v patnácti zápasech jednou skóroval a za U19 v osmi zápasech také jednou skóroval) a ze čtyř startů v juniorské reprezentaci U20. Pro letošní jarní sezónu 2019 se s vedením FK Mladá Boleslav dohodl na půlročním hostování v FC Erzgebirge Aue. „Dovedu si představit, že v příštím soutěžním ročníku budu v Aue v hostování pokračovat," dodal Jan Král.

Fanshop banner