Junioři vyhráli v nadstavbě až na třetí pokus
Klub

Junioři vyhráli v nadstavbě až na třetí pokus

Redakce

Ve třetím kole nadstavbové skupiny o juniorský titul Boleslavští porazili pražskou Spartu, pro kterou to byla první prohra. Pro boleslavské juniory to byla naopak první výhra po předchozích dvou porážkách s Olomoucí a Bohemians. Ve čtvrtém kole FK Mladá Boleslav U21 hraje doma s FC Viktoria Plzeň U21 v sobotu 20. dubna od 11 hodin.

V začátku prvního poločasu vypadali jistěji sparťanští fotbalisté, kteří působili jistěji v práci s míčem, ale do nebezpečné koncovky je Boleslavští, kteří již ve 4. minutě promarnili rohový kop, nepouštěli. Ke standardní situaci od rohového praporku se Sparta dostala ve 13. minutě, a hned dvakrát, ale ani jednou neuspěla. V dalším průběhu prvního dějství se hrálo především mezi šestnáctkami a ani jeden z týmů si nevypracoval vážnější příležitost ke skórování a tak po odehraných pětačtyřiceti minutách si hráči odcházeli vydechnout za bezgólového stavu.

Zkraje druhé půle plynulost hry utrpěla sérií faulů, což sudí Blažej ocenil dvěma žlutými kartami, po jedné na každé straně. Kolem 60. minuty Boleslavští promarnili dva slepené rohy. V 76. minutě Novákův trestný kop těsně přeletěl hráčskou zeď i sparťanskou branku. O dvě minuty později už bylo v boleslavských řadách veseleji.
V 78. minutě na centr z levé strany Vejr nedoskočil, ale za ním nehlídaný Yerkhov v plném běhu z deseti metrů prostřelil zkušeného brankáře Heču - 0:1.
Sparťané se marně snažili těsnou ztrátu dorovnat. Krátce před koncem inkasovali od Boleslavi druhý a tím pádem rozhodující úder.
V 86. minutě boleslavský trestný kop z hranice pokutového území poslal Mašek levačkou podél zdi přesně do pravého horního růžku, kam se Heča natahoval marně - 0:2.
Zbývající čas včetně tří nastavených minut už nic nezměnil na boleslavské výhře a prvním bodovém zisku v nadstavbové části Juniorské ligy.

Sestava AC Sparta Praha U21: Heča - Plechatý, Penc, Sváta, Traore, Vácha (59. Palečko), Sláma (85. Čajkovský), Cabadaj, Prokopec, Hájek, Radwan (85. Alhassan).

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Mikulec - Hašek, Kopa, Křapka, Tvaroh - Yerkhov, Komárek - Novák, Dominik Mašek (88. Krčmář), Dib (75. Šimon) - Vejr (90. Komma).

Góly: 78. Yerkhov, 86. Dominik Mašek

Rozhodčí: Blažej - Pfeifer, Novák

Fanshop banner