Osmnáctiletí schytali od Liberce šestigólový příděl
Klub

Osmnáctiletí schytali od Liberce šestigólový příděl

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci jasně prohráli s libereckým dorostem, který usiluje o postup do celostátní ligy starších dorostenců. Před tímto střetnutím byl v tabulce české ligy U19 mezi druhým Libercem a dvanáctou Boleslaví propastný rozdíl osmatřiceti bodů.

Úvod patřil jednoznačně libereckým dorostencům, kteří se již v 5. minutě po přízemním centru a přesném Šímově zakončení dostali lehce do vedení - 0:1. Další branka do boleslavské sítě přišla záhy. Po rohovém kopu v 10. minutě byli Liberečtí agresivnější v boleslavském pokutovém území a Kratochvílem zvýšili na 0:2. Boleslavští těžce bránili hostující rychlé hráče, kteří hráli s velkou chutí. Ve 13. minutě po kombinaci z levé části hřiště se liberecký Beran uvolnil kličkou v boleslavském pokutovém území a přidal třetí gól - 0:3. Liberečtí nadále tlačili na boleslavskou defenzívu. Ve 26. minutě Mečířův přímý volný kop lehce proletěl boleslavskou hráčskou zeď a gólman Barták byl u tyčky pozdě - 0:4.

Ve druhém poločase sice Boleslavští projevovali snahu po korekci hodně nepříznivého výsledku, ale nebylo jim přáno. Naopak liberecký protivník přidal další dva góly. V 62. minutě boleslavský Gombáš mohl snížit ze samostatného úniku, ale jeho klička na gólmana byla příliš dlouhá. V 72. minutě po libereckém rohovém kopu se při odraženém míči rychleji zorientoval severočeský stoper Kratochvíl, než boleslavští obránci, a pohotově skóroval - 0:5. O tři minuty později byli Boleslavští blízko snížení, ovšem Gombáš po individuálním prosazení přes protihráče nastřelil pouze tyč. Deset minut před koncem Liberečtí uzavřeli účet zápasu, když po centru z levé strany Daněk dorážel míč do prázdné branky - 0:6.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Navrátil uznal sílu soupeře: „Hostující tým byl silnější, lepší v obou fázích hry a zaslouženě vyhrál. My jsme ovšem prvních třicet minut bránili nekoncentrovaně a v pokutovém území zcela bez agresivity a organizace. Ve druhém poločase jsme si vytvořili aspoň tři možnosti na vstřelení gólu, ale vytěžili pouze tyčku Gombáše. Tuto prohru pokorně musíme přijmout a v tréninku pracovat na obranné fázi v pokutovém území."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Barták - Johanides, Lazarchuk, Šmejda, Mrnka - Lukáč, Böhm - Nejeschleba, Gombáš, Kučera (46. Gracl) - Vozáb (46. Mísař)

Sestava FC Slovan Liberec U19: Plechatý - Mečíř, Polyák, Kratochvíl, Gabko (46. Bína) - Daněk, Černický, Beran, Yuzvak (70. Bulejko) - Šíma (75. Bergmann), Valenta (60. Horňáček).

Góly: 10. a 72. Kratochvíl, 5. Šíma, 13. Beran, 26. Mečíř, 81. Daněk

Rozhodčí: Vyhnanovský - Louda, Šebela

Diváků: 50

Fanshop banner