Vypadnutí z elitní ligové šestice mrzí
Klub

Vypadnutí z elitní ligové šestice mrzí

Redakce

Boleslavský trenér Jozef Weber připustil, že neúspěch v přímém souboji s Libercem o účast v elitní šestici prvoligových týmů jej mrzí, stejně jako všechny hráče i fanoušky. A samozřejmě bolí ukončení lichotivé série letošní nepřemožitelnosti, když předtím přežila nápory pražských Sparty a Bohemians.

„I když se při podobné úspěšné sérii říká, že jednou prohra přijít musí, tak já na prohru nejsem připravený nikdy," poznamenal Jozef Weber k první letošní ligové prohře mladoboleslavského týmu. A za příčiny porážky od Liberce označil dva důvody: „V první půli neproměněné šance, které jsme měli, a v druhé půli málo chuti s výsledkem něco udělat, zdálo se mně, že kluci se uspokojili tím, že se dostali ze spodku tabulky mezi přední ligové týmy. Z předvedené hry a výsledku jsem rozladěný, čekal jsem, že předvedeme lepší výkon. Prohru musíme přijmout, soupeři poblahopřát k výhře a jedeme dál."
Ve chvíli, kdy do završení základní části prvoligového programu zbývají pouze dvě kompletní kola, je prohra s přímým konkurentem účasti v šestičlenné skupině nejlepších samozřejmě nepříjemná komplikace. „Účast v ní nyní už nezáleží jen na nás, v případě výhry nad Libercem, jsme si to mohli pohlídat sami," zdůraznil Jozef Weber, jenž prozradil, že po nepovedené podzimní sezóně 2018 byl pro mladoboleslavský tým velký sen i sportovní cíl dostat se mezi šestici nejlepších.
S blížícím se vyvrcholením tuzemské ligy se Mladá Boleslav musí vypořádat s absencemi svých hráčských lídrů. Proti Bohemians a Liberci chyběl kvůli trestu za osm žlutých karet nejlepší ligový kanonýr Nikolay Komlichenko a v zápase proti Liberci inkasoval osmé žluté napomenutí týmový špílmachr Marek Matějovský. „Bude nám chybět poslední dva zápasy, takže si odpočine, dostanou příležitost jiní hráči a Mára bude mít třeba problémy se do sestavy vrátit," pravil s lehkým úsměvem na tváři Jozef Weber.

Liberecký kouč slovenské národnosti Zsolt Hornyák se rozplýval štěstím z vítězství nad Mladou Boleslaví, přestože pro příznivce libereckého fotbalu to je v posledních dvou letech běžný jev. „Děkuji celému mužstvu za předvedený výkon a děkuji fanouškům za podporu především v závěru zápasu, který byl pro nás velmi důležitý. Vítězstvím jsme předstihli Boleslav a posunuli se do nejlepší ligové šestice. Oboustranně byl první poločas opatrnější. Uspět proti letos neporazitelné Boleslavi byla pro nás výzva, naším taktickým záměrem bylo pokrýt střed pole a eliminovat Matějovského, kterého se nám podařilo částečně dostat ze hry. Takticky jsme velmi dobře odehráli druhý poločas, což jsme potvrdili dvěma góly, škoda inkasovaného gólu z penalty," zhodnotil vyhraný zápas liberecký trenér Zsolt Hornyák.

Fanshop banner