Boleslav po první letošní prohře vypadla z elitní šestice
Klub

Boleslav po první letošní prohře vypadla z elitní šestice

Redakce

Po prvním vyrovnaném, ale bezgólovém poločase se chvíli v úvodu druhé půle zdálo, že Boleslav potvrdí svoji příslušnost do elitní šestičlenné ligové skupiny. Liberečtí však v závěrečné půlhodině proměnili dva brejky a Boleslavští snížili až v nastaveném čase z pokutového kopu. To bylo na udržení šesté ligové příčky málo.

V prvním poločase předváděly oba týmy snahu po kombinační hře, ale čtvrt hodiny trvalo, než se zrodila opravdu nebezpečná šance. V 16. minutě po Matějovského přihrávce hlavou Mešanovič z hranice soupeřova vápna vystřelil nedůrazně a nepřesně. V příští minutě po parádní Tataevově kolmici běžel proti liberecké brance Přikryl, ale vyběhnuvšího brankáře Nguyena nepřekonal. Liberečtí kontrovali ve 27. minutě, kdy po Malinského centru z levé strany Potočný, který dostal od boleslavské obrany překvapivě spousty prostoru, bez přípravy napálil Potočný k pravé tyči, ale Šeda předvedl fantastický zákrok a zabránil téměř jistému gólu. Ve 31. minutě liberecký gólman Nguyen rozehrál na Oscara, který zazmatkoval a přihrál přesně protihráči Mešanovičovi, jeho ránu Nguyen od pravé tyče vyrazil mimo branku. Pět minut před přestávkou Matějovský založil útok, v jehož finále po Přikrylově přihrávce Mešanovičova tečovaná střela skončila rohem, kterému se Liberec snadno ubránil. Poločas skončil prvním libereckým rohem, naštěstí nevyužitým, když Kozák nastřelil spoluhráče před boleslavskou brankou a míč se odrazil vedle pravé tyče do zámezí.

Druhý poločas začali živěji boleslavští fotbalisté a jejich elán byl příslibem, že proti Liberci konečně po letech uspějí. Dvakrát zdařile centroval Fulnek, ale po prvním Mareš křížnou ranou těsně minul branku a po druhém Tataev slabě hlavičkoval do připravených Nguyenových rukavic. Kolem 50. minuty se chvíli více žlutilo, než hrálo, a když se v 56. minutě Mešanovič prodíral přes Hybše, tak sudí Ardeleánu boleslavskému útočníkovi odpískal útočný faul. Boleslavští se sice usilovně tlačili k soupeřově brance, ale gólu nedosáhli.
V 67. minutě se přízemní centr z pravé strany dostal před boleslavskou brankou k Potočnému, který snadno z pěti metrů prostřelil Šedu - 0:1.
Za nepříznivého vývoje utkání Boleslavští přidali v ofenzivní snaze. V 71. minutě po Marešově rohu Hájek hlavičkoval nepřesně. O dvě minuty později po Matějovským chytře rozehraném trestňáku Přikryl bez přípravy těsně minul libereckou branku. V 79. minutě Liberečtí z ničeho nic získali rohový kop a vzápětí další, oběma se boleslavská defenzíva ubránila se štěstím, neboť Kacharaba téměř na brankové lajně propásl gólovou šanci. V 86. minutě slibný boleslavský útok ukončil Přikryl zbrklou a hodně nepřesnou střelou.
V 89. minutě do otevřené boleslavské defenzívy zaútočila trojice libereckých hráčů, Musa utekl po levé straně a z jeho centru Malinský prostřelil Šedu - 0:2.
Rozhodčí Ardeleánu nastavil utkání o tři minuty, v nichž přeci jenom Boleslavští skórovali, ale s body se museli rozloučit.
Ve třetí minutě prodloužení Přikryl proměnil pokutový kop nařízený za Vukliševičovo podražení Mešanoviče - 1:2.
Vzápětí hlavní rozhodčí Ardeleánu písknul v tomto utkání naposledy. Boleslav poprvé v letošním roce prohrála mistrovské utkání a popáté za sebou prohrála s Libercem ligový zápas.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Fulnek, Jugas, Hájek, Túlio (66. Ladra) - Hubínek, Tataev (64. Takács) - Bucha (46. Mareš), Matějovský, Přikryl - Mešanovič.

Sestava FC Slovan Liberec: Nguyen - Koscelník, Kacharaba, Karafiát, Hybš - Malinský (90. Vukliševič), Breite, Kamso (60. Pešek), Oscar, Potočný - Kozák (88. Musa).

Góly: 90. Přikryl (z pokutového kopu) - 67. Potočný, 89. Malinský

ŽK: Bucha, Přikryl, Tataev, Matějovský, Takács - Kacharaba, Kozák, Vukliševič

Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Dresler

Diváků: 3058

Fanshop banner